Ljubav i veze
0

Saznajte šta poza u seksu govori o vama

Sarajevo-x.com
Eksperti tvrde da poza u seksu koja vam najviše odgovara govori puno o vama i vašem partneru. Također tvrde da način na koji jedemo otkriva kako vodimo ljubav.

Za vas smo odabrali nekoliko seksualnih poza koje otkrivaju ponešto o vašem karakteru, a također vam pružaju uvid u ponašanje vašeg partnera.

Misionarska poza

Uopće nije istina, ako neko voli misionarsku pozu, da je dosadan ili staromodan. Osobe koje vole ovu pozu su nježne, smirene i vole provjerene recepte. Muškarci koji vole ovu pozu vole da uživaju gledajući vaše tijelo koje se podvija pod njim i također voli da "čita" sa vašeg tijela da li radi sve kako treba i kako vama prija. Možete naravno podstaći promjenu poze povremeno, ali misionarska nije loša.

Otpozadi

Ukoliko muškarac najviše voli ovu pozu to šalje jasnu poruku njegovoj partnerici da on voli da dominira. Žene također mogu uživati u ovoj pozi, ali povremeno se mogu osjećati isključeno. Neke žene su čak rekle da počinju osjećati nesigurnost, jer ova poza ne govori da vas partneri voli i poštuje. Govor tijela je udaljen, ne postoji kontakt očima, izražen je samo snažan poriv za dominacijom. Ukoliko vaš partner insistira isključivo na ovoj pozi, vrijeme je da razgovarate sa njim.

Žena na muškarcu

Ova poza je obrnuta od prethodne poze u smislu dominacije. Međutim, ne mora značiti da žena nužno želi uvijek i samo da dominira. Ponekad je ovo jedini način da žene dođu do orgazma, ali, ukoliko vaš partner želi uvijek ležati na leđima i da vi obavljate sve, onda se on malo ulijenio. Ako vaš partner koristi ovu pozu kako bi se malo poigrao i ponovo promijenio pozu, onda se radi o muškarcu koji želi da se dobro zabavi i koji je avanturista.

Sa strane

Žene žele da osjete toplinu svog muškarca iza sebe, naravno, ne uvijek, niti pokušavamo sugerisati da su žene slabiji pol pa im treba zaštita. Jednostavno, uvijek postoji ta doza potrebe za bliskošću, tako da žene uglavnom vole seks sa strane, jer je ugodan i odražava bliskost. Međutim, mnogi muškarci nakon što se seks završi žele da i vi njega zagrlite. Ponekad je to znak da i oni žele bliskost, a ponekad da su nesigurni zbog nečega.

Pravila nisu univerzalna jer su svi ljudi posebni na svoj način. Dakle, ova pravila nisu apsolutna istina, ali ih je dobro pročitati, možda vas podstaknu na dijalog sa partnerom ili partnericom, ukoliko vam to nedostaje u vezi.