Ljubav i veze
0

Savjeti za snažniju i istrajniju erekciju

Sarajevo-x.com
Jedno od najstarijih pitanja jeste zasigurno kako poboljšati seksualni život i kako erekciju učiniti jačom i istrajnijom? Odgovori su mnogobrojni i šaroliki, ali samo neke od metoda zaista mogu pojačati erekciju muškarca. Kako bi seksualni doživljaj bio intenzivniji i trajao dovoljno dugo da i ona dođe do vrhunca, potrebno se pridržavati nekoliko pravila.

Dobra i zdrava ishrana Tokom erekcije tijelo istroši važne hranjive tvari iz organizma, tako da je za istrajnu i valjanu erekciju potrebno organizam nahraniti dobrim namirnicama. Za one koji žele doživjeti višestruki seksualni vrhunac u kratkom vremenskom periodu, dobra ishrana je ključ za uspjeh. Za istrajnu i snažnu erekciju potrebno je mnoštvo ugljikohidrata, a hljeb i tjestenina su odličan izvor istih. Cink bi se također trebao naći na vašem dnevnom meniju jer pospješuje produkciju testosterona. Cink možete pronaći u morskim plodovima, mahunama i grašku. Teške obroke izbjegavajte prije seksa.

Zauzmite pravu poziciju Idealna pozicija za dužu i intenzivniju erekciju jeste misionarska pozicija, odnosno svaka ona koja podrazumijeva da muškarac ne leži. Naime, ovakve povoljne pozicije za muškarca dozvoljavaju da kroz njegovo tijelo brže protječe krv što intenzivira erekciju.

Ograničite svoju osjetljivost Najbolji način da ograničite osjetljivost penisa jeste nošenje kondoma, a kada smanjite osjetljivost, erekcija će neminovno trajati duže. Ukoliko sa svojom partnericom odlučite da ne želite koristiti kondom, onda je za produživanje erekcije potrebno da svoje misli odvedete u drugom smjeru kako biste što duže održali erekciju.

Smirite se Previše uzbuđenja, nervoza ili ljutnja neće vam dozvoliti da uživate u seksualnom doživljaju, ili barem ne dovoljno dugo kako bi i ona imala priliku uživati. Stoga se opustite.

Vježbe, smanjenje alkohola i cigareta Vježbanjem ćete ojačati svoje mišiće koji će potom biti u stanju da podrže vašu erekciju, a to će intenzivirati i produžiti seksualni doživljaj. Pušenje ugrožava cirkulaciju krvi u tijelu, a to neminovno dovodi do problema sa erekcijom i preranom ejakulacijom. Previše alkohola može uzrokovati probleme sa prostatom koji će sve više otežavati vaš seksualni život.