Ljubav i veze
5

Savjeti koji će vam pomoći da pobijedite dosadu u spavaćoj sobi

Klix.ba
Mnogi parovi se nađu u problemu kada nestane "vatre" u spavaćoj sobi, dok su drugi sretni i zadovoljni dugi niz godina. Njihova tajna je što ne dozvoljavaju monotoniju i dosadu.

Kako bi se izbjegla dosada u spavaćoj sobi, stručnjaci su dali nekoliko savjeta.

Intimnost

Održavanje intimnosti je veoma važno za bračne parove, tako da nikada ne trebate propustiti priliku za razmjenjivanje nježnosti. Zagrljaji i poljupci bi trebali biti dio vaše svakodnevnice, jer je fizički kontakt jedan od znakova predanosti. Flertovanje će dati do znanje partneru da je poželjan. Budite spontani.

Planirajte seks

Danas je veoma teško odvojiti vrijeme za sebe, ali uspješni parovi znaju kako to učiniti. Oni planiraju seks i kvalitetno provode svoje vrijeme. Planiranje će ojačati vašu vezu i omogućiti vam da budete intimni s partnerom. Mnogi parovi priznaju da više uživaju u seksu kada ga planiraju.

Brinite se za svoj izgled i zdravlje

Parovi koji vode računa o svom izgledu i zdravlju imaju bolji odnos i lakše održavaju strast u spavaćoj sobi. Osobe koje vježbaju, održavaju formu i vode računa o oblačenju su u velikoj prednosti u odnosu na one sa lošim zdravljem jer imaju više energije. Lijep izgled će popraviti vaše raspoloženje i privući pažnju vašeg partnera.

Razgovarajte s partnerom

Za zadovoljavajući seksualni život ključna je komunikacija. Potrebno je da saslušate i razumijete želje i potrebe vašeg partnera, da ga upoznate i maksimalno ga zadovoljite. Ako se partner žali, razgovor će sigurno pomoći. Također, izbjegavajte kritikovanje i osuđivanje, jer to može dovesti do svađe i kvarenja raspoloženja.

Budte spremni na eksperimente

Predvidljivost u braku može ubiti vašu vezu, tako da trebate održavati balans između konzervativnosti i avanture. Jednoličnost u spavaćoj sobi postaje dosadna, tako da se savjetuje promjena lokacije i vremena za seks.

Usavršite umjetnost brzog seksa

Brzi seks može pomoći kada stvari postanu teške i zahtjevne. Opustite se s vremena na vrijeme, fantazirajte i iskusite seks na brzinu. Donijet će vam potrebno zadovoljstvo kada imate želju, ali ne i dovoljno vremena.

Izgradite povjerenje

Ako nema povjerenja, veza ne može biti uspješna, a to se odnosi i na seks. Morate biti slobodni da izrazite svoja osjećanja, tako da trebate podržavati partnera i raditi male stvari za njega kako biste izgradili povjerenje.

Pobrinite se za djecu

Ako imate djecu, pobrinite se da spavaju prije nego krenete u realizaciju svojih planova tokom noći. Također, nemojte navikavati djecu da često ulaze u vašu spavaću sobu, a kucanje prije ulaska svakako mora biti pravilo.