Ljubav i veze
3

Preljubnici u panici: Hakeri ukrali osjetljive podatke sa stranice Ashley Madison

Klix.ba
Hakeri su ukrali i zaprijetili da će objaviti osjetljive informacije korisnika stranice Ashley Madison, isključivo namijenjene za ljude zainteresovane za "vanbračne aktivnosti".

Grupa ili osoba odgovorna za upad u bazu podataka stranice predstavlja se pod nazivom The Impact Team i tvrdi da je u posjedu najmanje 37 miliona ličnih podataka sa stranice Ashley Madison i njenih sestrinskih stranica Cougar Life i Established Men.

The Impact Team prijeti da će objaviti sve osjetljive informacije ukoliko vlasnik stranica ne obori iste. Vlasnica je kanadska kompanija Avid Life Media iz koje je potvrđeno da je do krađe zaista došlo te da su informacije koje su već našle put u javnost uspješno uklonjene.

"Naš tim forenzičara i drugih profesionalaca, uključujući i policiju, nastavljaju da sprovode istragu. Rezultate ćemo objavljivati čim dođemo do novih saznanja", saopćeno je iz firme Avid Life Media.

Također, stranica Ashley Madison je obavijestila svoje korisnike o mogućnosti potpuno besplatnog brisanja profila, ukoliko smatraju da je rizik njihove upletenosti u popularnu stranicu za upoznavanje isuviše visok.

Korisnici stranice Ashley Madison su u bazu podataka, između ostalog, upisali i svoje seksualne fantazije i transakcije sa kreditnih kartica. Ipak, postojanje nečijeg računa ne znači obaveznu prevaru, ali svakako znači namjeru ili bar znatiželju.