Ljubav i veze
0

Prednosti i nedostaci samačkog života

Klix.ba
Ukoliko ste gledali hit serije i filmove poput "Bridget Jones", "Ally MacBeal" ili "Seks i grad", onda znate da se njihovi scenariji baziraju samo na jednom - kako ne ostati sam.

No, u stvarnom životu stvari su drugačije. Neki ljudi najbolje funkcioniraju kada su slobodni, a takav život ima niz prednosti. Jedna od njih je više slobode u svakom smislu. Kada nemate partnera, onda i ne morate nikome "podnositi račune".

Možete jesti šta hoćete jer vam niko neće prigovoriti da morate pripaziti na liniju.

Još jedna od prednosti samačkog život je dužina i kvalitet sna. Kada spavate sami, niko vas neće ometati hrkanjem, ustajanjem u toku noći ili odvlačenjem prekrivača.

Kući možete dolaziti kad god želite jer vas niko ne čeka i nikome se ne morate pravdati gdje ste bili i zašto ste toliko dugo ostali. Kada ste kod kuće, možete biti obučeni kako god želite, ili se čak ne morate ni oblačiti ako vam se tako sviđa, predlažu stručnjaci za veze.

No, samački život ima i lošu stranu. Studija francuskog Nacionalnog instituta za statistiku sugerira da život u zajednici košta manje, jer se svi troškovi dijele na dvoje, a i porez je manji.

Život u paru znači i da ćete uvijek imati nekoga s kim možete izaći, nekoga kome se možete požaliti, nekoga da vas razumije i bude vam podrška.