Ljubav i veze
27

Poznata blogerica šokirala javnost objavivši video nakon što ju je pretukao momak

Klix.ba
Fitness blogerica Emma Murphy šokirala je javnost kada je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici postavila video na kojem pokazuju povrede koje je zadobila nakon što ju je njen momak pretukao. U dirljivom videu Emma poručuje da nasilje nije odgovor i da nijedna žena ne zaslužuje takav odnos.

"Mislila sam je ljubav mog života. U bio je. Ali ignorisala sam bitne stvari. Zadnjih godinu i po govorio mi je da sam paranoična, bolesna, luda i da će me nesigurnost ubiti. Sve to je govorio nakon što sam saznala da me vara", govori u videu.

Emma je majka dvoje djece (sedmomjesečna beba i dječak 1,5 godina), a s momkom je živjela u vanbračnoj zajednici tri godine. Ovo nije bio prvi put da je povrijedio.

"Prošle godine raskrvario mi je glavu na jednom događaju, a prije toga me je udario pesnicom i oko mi je bilo crno. Dogodilo se to kada sam se suočila s njim i kazala mu da znam da je imao vezu s klijenticom koja je zatrudnila. Tada sam i sama bila trudna i cijeli moj svijet je bio srušen", kazala je plačući.

Iako ga tada nije ostavila, uradila je to naknadno kada je ugledala svog sina kako plače jer je njegov otac istukao majku.

"Konačno sam shvatila da to nije prihvatljivo ponašanje. Nijedan muškarac nema pravo da podigne ruku na ženu. Nebitno koliko ste veliki, mali ili odakle ste. Nije uredu da neko diže ruku na ženu i tek sam sada to shvatila. Čak samo jednom je neprihvatljivo, ali kad osjećate da je takvo ponašanje uredu, onda je još gore. Kada učine da se osjećate kao da ste paranoidni i nesigurni, to je mentalna tortura i nijedan muškarac to ne bi trebao raditi niti jednoj ženi", kazala je.

Emma je sada samohrana majka dvoje djece, ali ne žali. Na snimanje ovog, psihički za nju teškog videa, odlučila se kako bi upozorila sve žene i "otvorila" im oči, poručivši da niko na svijetu ne treba trpiti nasilje, a pogotovo ne treba dozvoliti da djeca odrastaju u takvom okruženju.