Korisni savjeti
0

Pitanja koja nikada ne smijete postaviti ženama

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ženi treba znati prići i znati u pravo vrijeme postaviti pravo pitanje, ukoliko želiti da sastanak bude uspješan. Međutim, mnogi muškarci već na samom početku naprave grešku postavljajući pitanja ili pričajući o nečemu što žene nikako ne žele čuti.

David DeAngelo, autor knjige "Double Your Dating", tvrdi da većina muškaraca pravi greške još tokom prvih sastanaka i to postavljajući potpuno nepotrebna pitanja, kojih se žene groze, prenosi magazin Bullz-Eye.

Upravo zbog toga DeAngelo je odlučio dati savjete muškarcima o čemu da ne pričaju sa potencijalnim partnericama i koja pitanja da ne postavljaju tokom prvih sastanaka.

  • Prije svega, muškarac nikada ne bi smio pitati ženu smije li je poljubiti.

"Ukoliko ženu koja vam se dopada pitate smijete li je poljubiti u njenim očima ćete izgledati kao dječak, i to joj se baš i neće dojmiti. Čak i ukoliko vam kaže da je možete poljubiti to je vjerovatno zbog toga štro ne želi biti nekultirna, iako u sebi samo misli o tome kako da što prije pobjegne od vas", istakao je DeAngelo.

  • Ženu nikada ne pitajte smijete li je pozvati na sastanak, jer ona želi muškarca koji zna vladati situacijom i koji zna preuzeti kontrolu, a ne osobu koja traži od nje dopuštenje za sve.

"Muškarac treba sa samopouzdanjem pitati ženu da mu da svoj broj telefona i isto tako samopouzdano joj reći da bi se trebali družiti i izaći na sastanak", navodi autor.

  • "Kada izađete sa djevojkom koja vam se dopada, nikada joj ne pričajte o vašem automobilu ili o kući u kojoj živite, jer će to izgledati kao da želite da je impresionirate svojim materijalnim bogatstvom", kazao je DeAngelo.

  • Također, nikada ne pitajte ženu 'šta planira raditi večeras', jer ona uvijek očekuje da vi imate neki plan.

  • Nikada ne pitajte djevojku s kojom izlazite da li joj se sviđate, jer ćete tako izgledati kao nesamopuzdana osoba. Obratite pažnju na njen govor tijela i sve će vam se samo kazati.

  • Muškarac, također, nikada ne treba pitati ženu zašto mu nije odgovorila na poruku, jer time pokazuje da se brine zbog toga, a ujedno njoj nameće osjećaj krivnje.

  • Naravno, muškarac nikada ne treba pitati ženu, s kojom je tek počeo da izlazi, koliko je mladića ranije imala i sa koliko njih je spavala.

  • "Dečki nikada ne trebaju dogovarati drugi sastanak, ako još ni prvi nije završio. Ne trebaju pokazati da su lak ulov, jer žene lako izgube interes kada shvate da su tu tvrđavu već osvojile", savjetovao je DeAngelo.

  • I ono što svi dečki trebaju zapamtiti: ne pričajte protiv muških prijatelja vaše potencijalne partnerice, pogotovo ukoliko ih ne poznajete.