Ljubav i veze
1.6k

Petnaest godina kopao tunel od spavaće sobe do kafane

Klix.ba
Foto: Tyronetribulations.com
Foto: Tyronetribulations.com
Vodoinstalater iz Irske se našao na sudu nakon što je susjedu probušio kanalizacionu cijev. Na iskazu pred sudom je rekao da je kopao put do puba koji se nalazi 800 metara od njegove kuće.

Za ovaj pothvat mu je trebalo 15 godina, a razlog zbog kojeg se odlučio na dugogodišnje kopanje je to što njegova žena hrče.

"Moja žena ima problema sa hrkanjem. Nakon što sam odgledao film 'Shawshank Redemption' 1994. godine, odlučio sam da preduzmem nešto u vezi sa tim, pa sam počeo da kopam rupu ispod kreveta u pravcu paba. Koristio sam sve moguće vrste alata, od kašika do bušilica za tunel koju sam uspio da odnesem u rupu kada je žena bila u kupovini. Tek sam 2009. godine uspio da izađem na drugu stranu, i to u ženski toalet i ostavu", izjavio je vodoinstalater Patsy Kerr.

Kerr je objasnio kako je posljednjih pet godina odlazio u pub preko njegovog tunela u 23 sata, a vraćao se jedan sat poslije ponoći dok je njegova supruga spavala.

"Da budem iskren, drago mi je što sam uhvaćen. Žena je uvijek ujutru osjetila miris alkohola, a ja sam joj govorio da je to moj prirodni miris. Bilo je samo pitanje vremena kada će me neko uhvatiti. Vlasnik puba se pitao kako uvijek dolazim niotkuda u isto vrijeme, i kako nestajem iz ženskog toaleta", izjavio je Kerr.

Tunel je otkriven nakon što je izbio problem sa kanalizacijom koji je izazvan pucanjem cijevi koju je Patsy slučajno udario dok je kopao rupu. Sudac je pitao Patsyevu suprugu kako nikada nije osjetila miris kanalizacije. Gospođa Kerr je samo slegnula ramenima.