Ljubav i veze
5

Pet znakova koji govore da ste u vezi koja je osuđena na propast

Klix.ba
Ukoliko sumnjate u budućnost vaše veze, onda vam preporučujemo da analizirate da li su prisutni određeni faktori koji su jasan znak da je veza osuđena na propast.

1. Seks je jedina stvar koja vas povezuje

Međusobna hemija i dobar seks su važni faktori uspješne veze, ali nikako ne smiju biti jedina stvar koja vas povezuje s partnerom. Problem je ako nedostaje ključan faktor svake veze, a to je duboka intimnost.

2. Budućnost mu nije prioritet

Muškarci koji nisu ozbiljni u vezi uvijek insistiraju da žive dan za danom i izbjegavaju razgovor o budućnosti. Vezu u kojoj se nalaze uglavnom smatraju aferom.

3. Ne izlazi s vama i ne poklanja vam pažnju

Posao, prijatelje i porodicu stavlja ispred vas, često kasni ili odgađa sastanke. Gotovo nikad ne odgovara na poruke u kojim mu pišete da vam nedostaje. Ako mu niste prioritet, vaša veza ne ide nigdje.

4. Nemate svoj život

Zaokupljeni ste vezom i čekate njegovu pažnju. Prestali ste se družiti s prijateljima i više pažnje poklanjate njegovim hobijima nego svojim. Muškarce privlače žene sa samopouzdanjem, koje imaju ispunjen život. Muškarcu ne trebate biti nedostupni, ali mu dajte prostora da preuzme inicijativu i zainteresuje se za vas. Ako toga ne bude, onda krenite dalje.

5. Izbjegavate rasprave i svađe

Uvijek je dobro biti ljubazan, ali rasprave i povremene svađe su zdrave. Vaša povezanost s partnerom neće biti uspostavljena ukoliko ne izrazite svoje emocije i ne razgovarate o problemima koji vas muče. Ako se plašite da ćete time otjerati partnera i šutite, dajete mu do znanja da sve što učini kod vas može proći. To mu daje moć koju vjerovatno ne zaslužuje. Zato, budite iskreni prema sebi, ako partner ne želi promijeniti stvari zbog vas, krenite dalje, nemate šta izgubiti.