Ljubav i veze
0

Pet znakova da je on "onaj pravi"

Sarajevo-x.com
U potrazi za "čovjekom svog života" mnoge dame pitaju se kako prepoznati da će veza s bilo kojim od njih trajati. Prije nego se otisnete u aferu, ispitajte koliko od ovih osnovnih osobina ima vaš potencijalni partner, piše ekspert za veze Lisa Steadman.

Sluša šta govorite

Najbolji način da spoznate je li "gospodin sljedeći" kandidat za "gospodina pravog" je da otkrijete sluša li šta govorite i da li to isto zapamti, naprimjer vaš rođendan, omiljeno jelo, ime najbolje prijateljice i slično. Ako vam uz to ponudi i emocionalnu podršku na iskren način, to mu je veliki plus.

Slažete se

Svi smo mi bili u nekim vezama na kojima treba raditi i zbog čega se osjećamo kao da su nam isisale život iz tijela. Kad se vas dvoje slažete bez pretjeranog truda, onda je sve lakše i sam proces boljeg upoznavanja je lagodan. Ne trebate ništa siliti, niti redovno opraštati, pretvarati se da ne vidite ili gutati gorke pilule. Umjesto toga, okrenite se komunikaciji i uživajte u hemiji između vas i partnera. Tek ako okusite takvu interakciju, onda ste na tragu nečemu posebnom.

Želi pravu tebe

Žene često imaju osjećaj da za dobrobit svoje veze moraju nešto žrtvovati, uglavnom neki dio same sebe. U pravim vezama, takvo nešto nije potrebno. Ne morate ništa skrivati, mijenjati ton ili se izvinjavati za bilo koji aspekt svog života. Sa pravim partnerom ne samo da ste u situaciji da budete vi, već dobijate inspiraciju da pokažete najbolje što znate, bez kompromisa.

Može mu se vjerovati

Veza bez povjerenja je odmah na startu osuđena na propast. Sjajna osnova za istinsku i trajnu ljubav je da vi vjerujete svom partneru, a da vam on uzvraća na isti način. Povjerenje se gradi s vremenom, a sve kreće od osnovnih uvjerenja da će vaš partner učiniti ono što je najbolje za vas i da će, šta god bude radio, vjerovati svom srcu. Kad nađete nekoga ovakvog, nemojte se libiti da mu poklonite svoje srce. Zauzvrat ćete vjerovatno dobiti njegovo srce i tako početi nešto što mnogo vrijedi.

Upotpunjuje vaš život

U vezama koje nisu "one prave" partner vas vodi u emocionalni očaj, ponižava vas i troši vašu energiju. U "pravim vezama" on upotpunjuje vaš život, inspiriše vas i donosi osjećaj mira i novih mogućnosti. Da je on "onaj pravi" znat ćete kad osjetite da vas ohrabruje i podržava u profesionalnom, ličnom i duhovnom pogledu.