Dobronamjerni savjeti
0

Pet stvari koje solo djevojke mrze čuti

Sarajevo-x.com
Svaki put kad bi izašla sa svojim prijateljicama koje su još tragale za ljubavlju svog života, uvijek su se ponavljale slične priče. Zato je jednog dana asistentica na Concordia univerzitetu u Chicagu odlučila bilježiti šta ove solo djevojke pričaju.

"Poruka koja se šalje ženama bez partnera je da one čine nešto pogrešno i da je biti bez partnera problem koji se treba rješavati", kaže Anderson, a prenosi Your Tango.

Dobronamjernim savjetima često znamo uvrijediti, a ovo je lista pet najgorih uvreda za solo djevojku.

1. "Možda se ne trudiš dovoljno"

Bolje je ohrabrivati osobu bez partnera da istražuje nove veze dok ne nađe zadovoljstvo, jer važno je da se u vezi osjeća prirodno, a ne kao da je na silu s nekim.

2. "Nosi više šminke"

Savjetovanje ženi da treba na lice nanijeti više šminke nešto je što bi je moglo uvrijediti, te predstavlja svojevrstan atak na nečiji identitet. "Žena sebe predstavlja prema onome šta smatra značajnim. Bilo da joj je stil glamurozan ili casual, svakoj ženi bi trebalo biti dozvoljeno da bude svoja. I sigurno negdje postoji muškarac kojeg će privući njen sti, kakav god on bio", kaže Anderson.

3. "Vrati se u život"

Ovo može poslati signal da žene bez partnera ne rade dovoljno na tome da si ga nađu, odnosno da život ne žive punim plućima. "Žene bez partnera se po definiciji ne skrivaju po cijele dane u svojim ormarima ležeći u fetalnom položaju", kaže Anderson. "One najvjerovatnije rade, svakodnevno se viđaju s prijateljima, izlaze na večere, idu na fitness... Ukratko, društveno su aktivne."

4. "Previše si izbirljiva"

"Ovo implicira da vaše prijateljica bez partnera trebaju smanjiti kriterije i da im više nije dozvoljeno da budu diskriminatorne prema muškarcima koji im se ne sviđaju", upozorava Anderson. "Tim ženama se tako šalje poruka da je njihovo vrijeme da biraju prošlo."

5. "Prilagodi se"

Previše izražavaš svoje mišljenje. Previše radiš. Svojim stavom zastrašuješ potencijalnog životnog odabranika. "Ovo ženama koje nemaju partnera šalje poruku da se, kako bi privukle predstavnika soprotnog spola, moraju obuzdati, pa makar to značilo skroz pogaziti svoj identitet", kaže Anderson.