Mali savjeti
0

Pet stvari koje ne smijete reći partneru za vrijeme seksa

Sarajevo-x.com
Iako većina muškaraca voli "prljave riječi" za vrijeme seksa, neke stvari djevojka ipak treba prešutjeti. Muškarci kao i vi samo žele da se opuste i uživaju u seksu, a ne da pretresaju tračeve ili da čuju naprimjer loš kompliment. Ipak, postoji pet stvari koje apsolutno nikada ne smijete da mu kažete, savjetuje Cosmopolitan.

1. Polako sa fantazijma

Ukoliko vas partner zamoli da budete kreativne i podijelite sa njim svoju fantaziju kako biste eksperimetisali, to ne znači da možete da razvežete o tome kakvu detaljnu sliku seksa imate sa drugim muškarcem. Vaš partner će cijeniti vašu maštovitost, ali ne morate biti eksplicitni, radije mu pokažite o čemu fantazirate.

2. Njegov prijatelj

Za vrijeme seksa mu nemojte priznavati da vam je ipak drago što ste sa njim, a ne sa njegovim prijateljem kako ste prvobitno mislili da će biti. Iako ste mislili da mu uputite kompliment, kako je on taj koji je osvojio vaše srce i da, vaš krevet, ovo će mu samo stvoriti sliku vas i njegovog prijatelja što će ga automatski ohladiti

3. Hoćeš skoro?

Ovo pitanje trebate izbrisati iz glave. Vaša nestrpljivost njemu govori kako, ne samo da niste doživjeli orgazam, nego i samo čekate da ga on doživi kako biste mogli spavati. Umjesto toga, potrudite se da budete zadovoljene i pokažite vašem partneru šta treba da radi kako bi vam bilo lijepo.

4. Hajde da pravimo bebu

Razgovor o potencijalnim bebama i stvaranju porodice treba biti mimo seksa. Bez obzira na to da li vi mislite da je to pogodan momenat, osjetljive stvari poput pravljenja beba se trebaju raspraviti prije ili poslije odnosa.

5. Ups, zaboravila sam pilulu

O kontracepciji treba raspraviti prije nego ste intimne sa partnerom. Ukoliko vam je dovoljno ugodno da se skinete pred njim, također vam treba biti ugodno pričati o zaštiti. Ukoliko vam se desi da zaboravite kontracepcijsku pilulu taj dan, a još uvijek želite seks, koristite kondome i tako se oboje osigurajte.