Istraživanje navika
0

Parovi se svađaju 2.455 puta godišnje

Sarajevo-x.com
Prosječan par 2.455 puta godišnje rješava razmirice, otkrilo je najnovije istraživanje. Na listi najčešćih razloga za svađu prednjači ne slušanje onoga što partner ima za reći. Ovaj razlog zaslužan je za 112 svađa jednog para godišnje.

Pretjerano trošenje, impulsivna i nepotrebna kupovina, kojoj su sklonije žene, natjera parove da se posvađaju 109 u godini dana.

Lijenost je na listi nepoželjnih osobina, pa ljubavnici zbog neizvršavanja svojih obaveza u verbalni sukob dođu 105 puta. Ne zaostaje ni hrkanje koje izaziva 102 svađe godišnje.

Na listi razloga za svađu nalaze se još neslaganje oko toga šta jesti, šta gledati na televiziji, brza vožnja, ulaženje prljavim cipelama u kuću...

Kada su intimni odnosi u pitanju, parovi se najšešće ne slažu oko njihove učestalosti pa je tako seks ili nedostatak istog razlog za 88 svađe.

Istraživanje je, također, pokazalo da se prosječan par vrlo često razilazi u mišljenjima i kada je odgoj djece u pitanju.

One dvije famozne riječi koje svi očekujemo da čujemo od naših partnera, "volim te", uzrokuju 69 prepirki jer se ne izgovaraju onoliko često koliko bi to jedan od partnera želio.

U istraživanju je učestvovalo oko 3.000 ljudi, bilo da su u braku ili vezi. Stručnjaci, ipak, poručuju "svakodnevno prepiranje je sastavni dio normalne, zdrave veze", prenosi britanski "The Sun"