Ljubav i veze
149

Ostavila ga jer je bio debeo, sad je profesionalni bilder i moli ga da joj se vrati

Klix.ba
Ljekar-pripravnik Jack Darby kojeg je djevojka ostavila jer je bio "previše bucmast" postao je profesionalni bodybuilder s izuzetno atraktivnim tijelom.
Dvadesettrogodišnji Darby iz Wolverhamptona stidio se svog okruglog tijela kada je težio 92 kilograma i odlučio je da, iz osvete, oblikuje svoje tijelo do savršenstva. Posljednjih 18 mjeseci proveo je u teretani kako bi dobio mišićavo tijelo. Vježbao je bodybuilding i sada može podići jednu i po težinu svog tijela.

"Hodao sam kampusom i primijetio sam kako me djevojke gledaju. PRije sam bio blijed i zdepast. Osjećao sam se neugodno u svojoj koži, pogotovo kada sam skidao majicu. Ali sada hodam go i sretan", rekao je Darby.

Prije četiri godine Jack je jeo brzu hranu i dobio je pivski stomak nakon velikog broja noćnih izlazaka tokom kojih je pio. Tada je bio u dugogodišnjoj vezi.

"Nikada mi nije rekla da sam debeo, ali mi je stalno govorila o teretani i primijetio sam da mi gleda u stomak. Vremenom smo postali manje intimni. Sjedili bi u pubu i primijetio bih kako gleda u mišićave muškarce. Gledala ih je i na TV-u i govorila 'možeš biti poput njih ako želiš", rekao je Jack.

No, stvari su se pogoršale. Dok je Jack pripremao testove za Medicinski fakultet, ona ga je varala s drugim. Otkrio je kada je pronašao na Facebooku poruke u kojima prepričavaju intimne susrete. No, ona je negirala sve.

"Zajednički prijatelj mi je rekao da me vara i srce mi je bilo slomljeno", prisjetio se Jack koji je tada pao u depresiju i počeo se prejedati. No, jednog dana je odlučio prekinuti sve i krenuti u teretanu. Nakon šest mjeseci primijetio je rezultate i nastavio je, te počeo bildati.

Jack prije
Jack prije

"Znao sam da dobijam pravi oblik i moji prijatelji su bili zadivljeni", rekao je Jack koji sada ima šest posto masnoće u tijelu.

Počeo se hraniti zdravo i trenira svako jutro prije odlaska u bolnicu.

"Djevojke koje me inače ne bi ni pogledale sada me 'gutaju' očima. Javila mi se i bivša djevojka porukom u kojoj mi je napisala kako želi da se pomirimo", kazao je.

Jack će uskoro raditi kao ljekar puno radno vrijeme, ali ne planira odustati od treninga.

"Bivša djevojka me ostavila dok sam se osjećao kao pola čovjeka. A sada sam barem mišićavi čovjek", našalio se Jack.