Ljubav i veze
0

Osam razloga zbog kojih muškarci nisu raspoloženi za seks

Sarajevo-x.com
Muškarci su uvijek raspoloženi za seks! Ova teza, prema mišljenju psihologa i seks terapeutkinje Louanne Weston nije tačna. Uvjerenje da muškarci uvijek žele seks je rasprostranjeno, ali ne znači da je tačno. Postoje razlozi zbog kojih on jednostavno kaže NE.

Lijekovi Kao i kod žena, razni lijekovi, a pogotovo antidepresivi mogu negativno utjecati na seksualnu želju. Jači medikamenti kod nekih muškaraca mogu i ugroziti seksualnu sposobnost.

Nedostatak sna Nedostatak sna jednako utječe na organizam žene i muškarca. Ukoliko muškarac nema dovoljno zdravog sna, on neće biti voljan i u svakom trenu spreman za seks. Ovakva situacija može se deisti i na samom početku veze, a kako ljubavni odnos sazrijeva, uslijed nedostatka sna, muškarac može i da izgubi onaj nesavladivi nagon za seksom.

Hormonalni nivo Osnovni pokretač seksualne želje kod muškarca je hormon testosteron. Ukoliko iz nekih zdravstveni razloga dođe do opadanja nivoa testosterona, muškarac počinje gubiti seksualnu želju i nagon.

Manjak samopouzdanja Muškarac koji nije zadovoljan sobom, svojim izgledom, svojom pozicijom na poslu i svijetu općenito, vrlo lako može postati depresivan, a takvo stanje će neminovno i to negativno utjecati na njegovu seksualnu želju. Ukoliko osjeća da mu je žena u svakom pogledu nadređena, onda on neće željeti da spava s njom jer se osjeća manje vrijednim, a u prirodi mu je da dominira.

Nezainteresovana partnerica Muškarac će definitivno prestati da inicira seks onda kada uvidi da žena nikada ne pravi prvi korak, a da je tokom seksualnog čina vidno odsutna i nezainteresovana. Iako će u početku pokušati da je udobrovolji, nakon izvjesnog vremena će odustati i njegova želja za seksom će se smanjiti.

Svađe i stres Svađe sa partnericom, neslaganja ili čak nesporazumi, stres na poslu i drugi problemi utječu jednako na seksualnu želju muškarca i žene.

Česta masturbacija Ukoliko se muškarac često seksualno sam zadovoljava, onda će uslijediti smanjenje seksualne želje sa partnericom.

Neprivlačna partnerica U stabilnoj i dugoj vezi može se desiti da se jedan od partnera zapusti kada je fizički izgled u pitanju. Promjene izgleda i ekstremne tjelesne transformacije kod žene mogu uzrokovati smanjenje seksualne želje kod muškaraca. Međutim, to može značiti da one ne želi spavati sa njom, ali svakako želi ispuniti svoje seksualne prohtjeve sa nekom drugom.