Stvarni razlozi
0

Online "sudari" – ljubav ili samoća

Sarajevo-x.com
Postoji jasna linija između traženja ljubavi i izbjegavanja samoće. Saznajte zašto ljudi pribjegavaju online-sastancima.

Generalno, niko ne voli da bude sam, posebno ako je osoba starija. Imajući ovo na umu, kako ćete razlikovati stvarnu zaljubljenost od veze u kojoj ste zbog samoće i potrebe ispunjavanja prostora sa drugom osobom?

Možda tražite samo prijateljstvo, nekoga s kim ćete razgovarati telefonom, otići na ručak, razgovarati o omiljenoj knjizi i slično.

Ako je to istina u vašem slučaju, ili pak tražite potencijalne partnere, onda je uredu da posjećujete stranice za online-sastanke i upoznavanje.

Stranice poput www.teenadvice.about.com nude vam kvizove koji će vam olakšati situaciju. Pitanja možda jesu namijenjena zaljubljenim tinejdžerima, ali će pomoći i nešto starijim osobama.

Možda otkrijete da danas pravite iste greške kao kad ste bili mladi.

Zabavljanje u kasnijim godinama je ozbiljna stvar i donosi mnogo briga. Šta ako nikada ne nađete srodnu dušu? Šta ako se osoba koju pozovem vani ne pojavi? Šta ako se osobi svidim više nego ona meni?

Nemoguće je izbjeći ovakva pitanja, ali ne smijete dozvoliti da vas ona zaustave.

Ako tražite partnera za druženje, pokušajte sa stranicama za online-sastanke, a nikada ne znate hoćete li baš tamo pronaći ljubav, piše "Telegraph“.