Ljubav i veze
25

Ohio: Pastor (60) oženio trudnu djevojku (19) uz blagoslov supruge

Klix.ba
Šezdesetogodišnji pastor Thom Miller oženio je svoju trudnu djevojku, devetnaestogodišnju Rebu, uz potpunu podršku svoje 44-godišnje supruge Belinde.

Miller je bivši mafijaš koji je "pronašao Boga u zatvoru" i sada gradi novi dom za svoje supruge u rodnom Mansfieldu u Ohaju. Planira da napravi po jedno krilo kuće za svaku do njih.

Belinda i Reba tvrde da žive sretno u poligamiji, dok Miller ističe kako samo on može imati više od jednog partnera u ovoj vezi.

Miller provodi po tri noći sa svakom suprugom. Tokom dana obavlja pastoralnu službu u zatvorima, a ima i svoju crkvu u Mansfieldu u kojo je oženio 19-godišnju Rebu.

Sa suprugom Belindom je razgovarao o poligamiji nakon sedam godina braka, a sve se realizovalo kada je sreo Rebu koju poznaje otkako je bila dijete.

"Na početku je moja porodica mislila da nije uredu to što radimo. Mislili da nije uredu da budem sa starijim oženjenim muškarcem. Ipak, vremenom su počeli dolaziti u posjetu i sretni su jer sam i ja sretna", rekla je Reba dodavši da ponekad zna biti stresno to što ga dijeli s drugom ženom.

"Kada je Tom s njom trudim se da ne budem ljubomorna i izađem s prijateljima. Beba će imati dvije mame i to mi je uredu", dodala je.

Par se zbližio sa Rebom kada je volontirala u narodnoj kuhinji i uskoro se uselila kod njih.

"Ovo funkcioniše kod nas. Mislim da poligamija ima svoje prednosti jer moje žene imaju veću porodicu, što znači da će uvijek imati prijatelja. Postoji trenutaka kada izbije ljubomora, ali riješimo to. Nemam posebnih seksualnih sklonosti ni prema jednoj, podjednako su mi drage i radujem se vremenu s njima", rekao je Miller. Iako su njih troje zadovoljni, nemaju podršku zajednice. No, ne mare previše za to jer smatraju da je to ispravno po kršćanstvu.

"Nemam problem sa homoseksualcima, ali mislim da nije uredu da se njihov brak priznaje, a moj drugi ne. Imamo pravo da živimo kako želimo bez da nanosimo zlo drugima", rekao je Miller najavivši borbu za svoja prava.

Miller je odrastao u Clevelandu kod udomitelja a završio je bandi. Bio je zatvaran više od 20 puta zbog droge, nasilja i drugih krivičnih djela. Tvrdi kako je bio upucan tri puta, a 1991. godine završio je duže u zatvoru jer je nanio teške povrede nožem jednom čovjeku u baru. Tvrdi da je tada otkrio Bibliju i "pronašao Boga". Sedam godina nakon toga postao je protestantski svećenik.