Ljubav i veze
0

Novi revolucionarni kondom?

Sarajevo-x.com
Britanska kompanija Futura Medical Plc objavila je u medijima istraživanja koja pokazuju da njihov novi kondom pomaže muškarcima da imaju čvršću erekciju i veći penis, a omogućava i duže trajanje seksualnog odnosa. Osim svega nabrojanog, kondom je zanimljiv zbog toga što na vrhu ima malu količinu posebnog gela.

Kompanija Futura Medical Plc kaže da je interesovanje za njihov novi kondom veliko, a oni koji su ga probali smatraju da je njihov "izum" fantastičan, prenosi Reuters.

Pomoću male količine gela koji se nalazi na vrhu kondoma, muškarci imaju bolja iskustva u seksualnim odnosima. Naime, taj gel pospješuje širenje vena u penisu i time omogućava veći dotok krvi. Rezultat je, kako kažu, čvršća erekcija, odličan osjećaj i duži seksualni odnos.

Ova kompanija se inače bavi pravljenjem lijekova, naročito analgetika, ali čini se da je njihov izum najbolje što su dosada smislili. Njihov "revolucionarni" kondom mogao bi se naći u prodaju već slijedeće godine, pod pokroviteljstvom Durex kompanije.

Kompanija Futura kaže da je njihovo istraživanje koje su vršili na 108 parova pokazalo fantastične rezultate u njihovom seksualnom životu. Kondom pod nazivom CSD500 pomogao je muškarcima da imaju čvršću erekciju te duži seksualni odnos s partnericom.

Kompanija trenutno očekuje rezultate regulatorne agencije Evropske unije koja treba odobriti prodaju ovog proizvoda. Kada budu dobili njihovo odobrenje, sa proizvodnjom će početi odmah.

Njihovo istraživanje je pokazalo da i oni koji nisu baš ljubitelji korištenja kondoma žele probati njihov proizvod, a naročito su zainteresirani muškarci zbog blagodati koje ovaj kondom nosi.

Čelnici kompanije se nadaju da će ovaj kondom podstaći mnoge da ga, osim zbog ugode, koriste i radi zdravstvene prevencije od spolno prenosivih bolesti.