Ljubav i veze
67

Neobična višečlana porodica iz Velike Britanije ruši sve stereotipe

Klix.ba
Tridesetčetverogodišnji Britanac Adam Lyons živi san svakog muškarca, ili barem većine. Svoj dom dijeli sa dvije djevojke, a svojoj zajednici bi željeli priključiti još jednu. Sve troje smatraju kako se njihova porodica ne razlikuje od ostalih.

Sa 26-godišnjom Brooke Shedd Adam je nedavno dobio sina Dantea, dok sa Janom Shalakhovom nema djece. Sretni trio živi u Los Angelesu i dijeli kraljevski krevet, a sve noći, uključujući i vatrene, provode skupa.

"Mi smo poput svake druge porodice, samo što će u našoj biti jedan tata i dvije mame koji žive pod istim krovom i tu će biti mnogo ljubavi za našu djecu", rekao je Adam.

Brooke ima petogodišnjeg sina Olivera iz prethodne veze i smatra kako je dobra stvar što živi s još jednom ženom i muškarcem jer će svoju djecu uvijek moći ostaviti onima kojima vjeruje.

"Dante i Oliver će odrastati gledajući u veliku ljubav i obostranu brigu koju dijelimo Adam, Jane i ja. Mislim da je to nevjerovatno", rekla je Brooke.

No, Adam nije uvijek bio tako uspješan sa ženskim spolom. Dok ej odrastao u Velikoj Britaniji često je nailazio na odbijanja. Mislio je da nikada neće naći djevojku. No, odlučio je to promijeniti i otišao je u skroz drugu krajnost.

"Počeo sam čitati knjige psihologa o tome kako 'pokupiti' djevojku i kako iskoristiti psihologiju da im budem atraktivniji. Vježbao sam to na Leicester trgu za vrijeme ručka i poslije posla i uspijevao sam dobiti brojeve telefona djevojaka koje bi u prošlosti samo prošle pored mene. Uskoro sam živo stilom Hugha Hefnera i imao 14 djevojaka. Spavao sam sa svakom ženom s kojom sam želio", kazao je.

No, vremenom se umorio od toga i želio je stabilnu vezu. U 2007. godini upoznao je Alexandru i zaljubio se u nju. Vjenčali su se nakon godinu dana veze i počeli živjeti u Texasu.

"Bio sam ludo zaljubljen u nju i naš život je bio savršen. Imali smo tradicionalni monogami brak. Bili smo sretan par. No, nakon tri godine braka, kazala je kako nije spremna imati djecu, a ja sam to želio", prisjetio se.

Tada su nastali problemi, ali nisu se željeli rastati jer su se voljeli. Počeli su imati odnose s drugim ljudima.

"Alexandra je spavala s nekoliko muškaraca, a ja sam nalazio žene u barovima. Bilo je super i pričali smo svaku noć o tome kako smo imali odličan seks. Neke njene partnere sam čak i upoznao. Bilo je dobro jer bismo prvo pričali o svemu tome, a onda smo nas dvoje imali odnos. To nam je pomoglo", kazao je.

No, problem je nastao kada su oboje počeli spavati s istom osobom - Brooke. S vremenom je ona postala njegova najbolja prijateljica s kojom je izlazio, igrao video igrice, povjeravao joj se i imao seksualne odnose.

"Među nama je bila prisutna jaka privlačnost sve vrijeme, a potom je to preraslo u iskreno duboko prijateljstvo i ljubav", kazala je Brooke.

Adam je odlučio ostaviti Alexandru i ostati s Brooke. No, ni ona nije željela djeci niti monogamu vezu.

"Imali smo njeno dijete Olivera i živjeli smo skupa. Brooke nije željela odustati od žena tako da smo se dogovorili da ćemo imati seks u troje", rekao je Adam.

A onda su 2013. godine upoznali Jane koja im se pridružila u svemu tome. Jane je poput Brooke biseksualka. Nakon brojnih izlazaka imali su odnose, rodile su se emocije i odlučili na zajednički život. Sada razmišljaju o tome da u svoju vezu uključe i četvrtu osobu.