Ljubav i veze
0

Napravite od partnerice tigricu u krevetu

Sarajevo-x.com
Mnogim ljudima se dešava da ih dnevna rutina na poslu ili u kući vodi ka životu bez seksa. I to nije najgore. Strašnije je kad se partneri počinju svađati i tražiti zamjenu za seks. Svakako, takva situacija nije u redu i treba je hitno ispravljati.

Magazin Intimate Medicine donosi neke savjete koji će vam pomoći da od svoje partnerice napravite tigricu u krevetu.

1. Zaboravite na svađu!

Prepirke mogu biti posljedica nedostatka seksa i ako je to slučaj, preporučujemo da ne govorite o tome. Komunikacija na tu temu samo bi mogla pogoršati stvari i zaoštriti odnose, a zid među partnerima mogao bi postati veći. Govoriti trebate tek kad se negativna energija kod oboje smiri. Prvo, riješite dio koji se tiče posla.

Ako ona sjedi za računarom u kasnim večernjim satima, ili ako je umorna od kućanskih poslova ili od kancelarije tog dana, ne budite taj koji će joj pogoršati raspoloženje svojim nezadovoljnim izrazom lica. Ne prigovarajte joj, jer će vam vjerovatno pružiti otpor i to će možda opet dovesti do svađe. Umjesto toga, na lijep joj način odvratite misli od obaveza.

2. Opustite je masažom

Počnite je masirati. Ako sjedi za računarom, sjednite u stolicu iza nje. Priđite joj, neka osjeti vašu toplinu i podršku. Masirajte joj vrat, a potom i cijela leđa, bez riječi ili očekivanja. Dobro bi bilo da masaža potraje, da bi se ona zaista opustila. Stoga, ne žurite sa sljedećim korakom, vrlo je bitno odabrati pravi trenutak za to. Masiranje tjemena može joj, također, pomoći da se opusti. To može pomoći i da zaboravi na razloge zbog čega "to" ne želi učiniti baš sad. Nježno joj uvucite prste u kosu. Kad vidite da je sklopila oči, vrijeme je da je poljubite, nježno. Opet, bez pritiska i očekivanja.

3. Počnite nježno, ne na silu

Vaš poljubac ne bi trebao pokazati nikakvu želju za seksom, ali zato treba pokazati želju za intimnošću koju ste izgubili.

Poljupci ne trebaju izgledati kao da ste danima bili u pustinji i sad želite ugasiti žeđ. Ne žalite trošiti vrijeme na poljupce. Dok je ljubite, milujte joj tijelo. Dodirujte joj grudi. Masirajte ih. Šapnite joj kako vam je nedostajala, kako joj miriše koža... 4. Činite to s osjećajima i senzualnošću

Nakon masaže, nježnih poljubaca i milovanja ona će vjerovatno biti spremnija i voljnija za seks. Ako je za računarom, iskoristite taj ambijent, ne za seks, već da je pridobijete. Niste u krevetu, ali vam može sjesti u krilo dok vam je okrenuta licem, ili može sjesti na stol. Postoji mnogo opcija, ali je najvažnije da ne odustajete od svog plana da je zavedete.

Ako vam ne polazi za rukom da je opustite u vlastitom domu, možete uzeti i kratki odmor i okušati sreću u drukčijem ambijentu. Ponekad promjena okoline čini čuda, a nakon svega što ste učinili za nju, mala je vjerovatnoća da vam neće uzvratiti na najbolji način.