Ljubav i veze
4

Nakon što je hakirana stranica Ashley Madison hiljade veza pred raskidom zbog varanja

Klix.ba
Nakon što je hakirana stranica za pronalaženje partnera s kojim ćete očijukati mimo veze ili braka - Ashley Madison, hiljade varalica koji su koristili ovu stranicu za varanje svojih partnera je izloženo riziku. Samim time, hiljade veza je pred raskidom. Veliki broj njih podijelilo je svoje priče o nevjerama s ciljem da to bude pouka drugima.

Koristeći aplikaciju Whisper putem koje postavljate sadržaj anonimno, ljudi su pisali o prevarama, načinu na koji su uhvaćeni, bolnim prekidima, uništenim životima i lekcijama koje su naučili.

"Izgubio sam zaručnicu, moju kuću i djecu ne viđam tako često. Nije bilo vrijedno toga. Nemojte to raditi", napisao je jedan korisnik.

Drugi korisnik je mislio kako je život s drugom tajnom partnericom sasvim normalan i da neće trpjeti posljedice, no sve mu se odbilo od glavu.

"Varao sam je i nikada me nije uhvatila, ali sam uhvatio ja nju kako me vara. Oprostio sam joj, ali sam je izgubio zbog drugog. #karma", napisao je.

No, ne osjećaju se svi loše kada prevare. Jedna bezosjećajna osoba napisala je kako, svaki put kad ga prevari, natjera svog momka da misli da je on kriv i da joj se izvinjava.

"Varam kad god osjetim da mi ne pruža dovoljno pažnje. Uvijek bude bolji nakon toga jer ne želi da me izgubi", napisala je druga djevojka.

No, istina je da mnogi ostanu povrijeđene i pate dugo nakon što saznaju za prevaru.

"Prevario me s mojom najboljom prijateljicom dok sam kupovala stvari za njega. Osvetila sam mu se tako što sam spavala s momkom iz benda, ali ne vrijedi. I dalje boli", napisala je.

U 90 posto slučajeva veze i brakovi su okončani.