Ljubav i veze
0

Muški vodič za preživljavanje: Valentinovo (2)

Sarajevo-x.com
Zašto da vam Dan zaljubljenih bude noćna mora? Uljepšajte ovaj posebni dan svojoj dragoj uz nekoliko jednostavnih riješenja šta kupiti i uraditi za Valentinovo.

Čestitke

Ostavite na stranu svoje mačo osobine i recite joj kako se stvarno osjećate. Ako ste kreativni tip, sami napravite čestitku, a sve što vam je potrebno je malo ljepila i šarenog paprika. Ako ste izgubljen slučaj, jednostavno kupite čestitku u obližnjoj prodavnici (ne mora da bude crvena), te najljepšim rukopisom napišite nekoliko riječi direktno iz srca. Nemojte zaboraviti napisati “Volim te“. U svakom slučaju, sve rješenja su bolja od obične elektronske čestitke dostavljene u njen inbox.

Cvijeće

Svaka djevojka očekuje cvijeće za Valentinovo. Možete se odlučiti za specijalni buket napravljen posebno za Valentinovo ili jednostavno kupite buket u obližnjoj cvjećari i promijenite obični papir u ukrasni. Buket se ne mora uvijek sastojati od ruža.

Budite kreativni

Pružite joj nešto posebno zbog čega će mislit na vas cijele godine. Predložite joj više vremena provedenog zajedno tako što ćete oboje pohađati časove plesa ili kuhanja. Poklonite joj tretman u spa centru, za nju ili vas oboje. Pronađite zajedničku fotografiju, te je izradite u crno bijeloj varijanti. Kupite jednostavni crni okvir, umetnite sliku, te je postavite na svoj radni sto. Upravo ste kreirali malo sentimentalno umjetničko djelo (dodatni bodovi kod nje za kreativnost). Izaberite knjigu njenog omiljenog pisca ili teme (Seks za početnike i nije baš najbolji izbor). Vaša djevojka će cijeniti to što ste odvojili vremena da se sjetite šta ona voli.

Donje rublje Mislit će o vama dok ga bude nosila, te o tome kako bi voljela da ga vi skinete. Donje rublje je škakljiv poklon za izabrati, stoga odlučite se za dražesne gaćice ili spavaćicu. Ako ne znate njenu veličinu ili vam je neugodno poklanjati joj donje rublje, odlučite se za pidžamu ili ogrtač, a papuče mogu isto tako biti drag poklon.

Nakit

Ako želite da kupite nešto stvarno vrijedno i posebno, to mora da bude savršeno. Nema ničeg goreg od poklanjanja skupe ogrlice djevojci koja bi bolje izgledala na vratu njene bake. Saznajte kakvu vrstu nakita trenutno nosi, od kojeg metala i stila. Ako primijetite da posjeduje više komada istog dizajnera, možete da proširite njenu kolekciju. Ako niste sigurni kakav nakit voli, igrajte na sigurno. Jednostavni biseri ili dijamantski privjesak su možda najbolje rješenje. Jeftini nakit je loša ideja. Nemojte samo utrčati u radnju i kupiti prvo što vidite sa oznakom Valentinova. Možda je ipak bolja ideja da pokušate sa drugim idejama sa ove liste.