Savršenstvo ne postoji
211

Muškarci žele ženu s manama s kojom će gledati nogomet

Klix.ba
Žene koje teže savršenstvu bi trebale što prije odustati od tog sna, jer se čini da muškarci više vole žene sa manama.

Naučnici su tokom jednog istraživanja otkrili da nijedan muškarac svoju partnericu ne smatra savršenom. Ono što je interesantnije, od 2.000 ispitanih muškaraca njih 80 posto je reklo da vole što njihove partnerice nisu savršene.

Istraživanje je pokazalo da većina muškaraca u prosjeku svoju partnericu ocjenjuje kao 67 posto savršenu. Mane koje se najčešće spominju su loša narav, opsesivnost čistoćom te činjenica da ne vole sport. Druge stvari koje žene udaljavaju od savršenstva su tendencija da od malih stvari naprave veliki problem, kritikovanje načina vožnje automobila i gledanje sapunica. Predugo spremanje za izlaske, kao i potreba da uvijek imaju posljednju riječ u svemu su također navedeni kao neke od mana koje ih udaljavaju od savršenstva.

Oko 60 posto muškaraca je izjavilo da mrze kada im partnerica pokušava promijeniti stil oblačenja ili ih želi natjerati na dijetu, a njih 25 posto najviše mrzi kada im pokušaju određivati sa kim će se družiti. Međutim, njih više od 30 posto je priznalo da kada im partnerica pokuša promijeniti nešto u životu to uvijek bude nabolje.

Kada bi dobili priliku da promijene partnericu, većina muškaraca bi učinila da one budu opuštenije i da vole nogomet.

Samo 20 posto muškaraca je izjavilo kako bi željeli da su njihove partnerice savršene u potpunosti.