Ljubav i veze
0

Muškarci žele domaćice, žene žele udovoljiti muževima

Sarajevo-x.com
Čini se da feministički san, potpuna ravnopravnost muškarca i žene, polako tone u zaborav. Naime, istraživanje, koje je jučer objavio Daily Mail, pokazalo je da sve više muškaraca želi tradicionalnu suprugu, a one su pak više nego spremne da im to i ispune.

Više od 1500 muškaraca i žena učestvovalo je u anketi koje je sprovela organizacija Yorkshire Building Society i biralo osobine koje najviše cijene kod supružnika. Odgovori su bili neočekivani i savršeno bi se uklopili u staromodne vodiče za sretan brak iz 50-tih godina.

Na vrhu liste kod pripadnika muškog spola bila je briga za kuću, zatim kuhanje, čišćenje i roditeljstvo. Tek 16 posto ispitanih izjavili su da cijene finansijsku stabilnost kod žene, što znači da muškarci ipak više žele ženu koja se brine za blagostanje u njihovom domu, nego ženu koja predsjedava upravnim odborom velike kompanije.

Međutim, nisu samo muškarci ti koji su se pokazali kao konzervativni. Skoro 40 posto ispitanica potvrdilo je da jako cijeni finansijsku stabilnost koju im pruža suprug, dok baštovanstvo cijene više nego kuhanje ili čišćenje.

Tanya Jackson iz Yorkshire Building Society objasnila je kako je većina žena dosad smatrala da im treba metroseksualac, no sada su shvatile da im je dosta muškaraca koji provode više vremena u kupaonici od njih samih.

“Većina žena sada želi “lovca”, a zauzvrat se će se one brinuti za njega.”, dodala je.