Ljubav i veze
0

Muškarci se više vole maziti nego žene

Sarajevo-x.com
Predugo se vjerovalo da su žene te koje zahtijevaju milovanja noću, a da muškarci to uglavnom odbijaju. Nova studija provedena u Velikoj Britaniji pokazuje da su muškarci uglavnom ti koji žele maženje.

Nevjerovatnih 32 posto ispitanica tvrdi da ne mogu vjerovati da se muškarci žele toliko dugo maziti pred san. Čak 55 posto je priznalo da tolerišu duge izlive ljubavi, ali samo kratko prije nego se vrate spavanju.

Nevjerovatnih 77 posto ispitanih žena izvodi čuveni manevar "Zagrli i odmakni se" koji je uradio Ross iz Prijatelja kada je na humorističan način zagrlio partnerku, načinio značajan zaštitnički pokret ruke, a onda se brzo vratio na svoju stranu kreveta.

Pola žena u Velikoj Britaniji priznaje da kada idu u krevet samo žele da se odmore i naspavaju. Trećina ispitanih žena se samo dva puta sedmično mazi sa svojim partnerom, a više od 20 posto priznaju da to nevoljko čine čak i jednom sedmično.

Polovina parova se više mazi po zimi jer im je tad ugodnije i vole osjećaj toplog tijela pored sebe dok ih ljeti to samo muči.