Ljubav i veze
1

Muškarci o braku: To je kao da živite s majkom, samo što sa suprugom dijelite krevet

Klix.ba
Brak može biti najbolji korak koji ste napravili u životu. U braku možete doživjeti mnogo lijepih stvari i stvoriti predivna sjećanja, ali to nije uvijek jednostavno kao što se čini.

Dok pokušavaju naći zajednički jezik o dijeljenju prostora ili neslaganju u vezi s računima, mnogi bračni parovi vrlo brzo shvate da je život u braku pun izazova. Mušakrci su nedavno na Redditu podijelili neke od najtežih stvari koje su im se desile u braku, a otkrili su i da li su im te stvari ojačale odnos.

"Za mene je najteža bila prilagodba na činjenicu da se više ne vrti sve oko mene. Živio sam sam od 17. godine i bio sam narcisoidan. Sad kad sam u braku znam da je bolje potrošiti 20 minuta na kupovinu vina dok ona priprema večeru, nego raditi nešto za sebe", napisao je jedan muškarac na Redditu.

Muškarac je otkrio i da prije braka ništa nije radio za druge osobe ukoliko on sam nije imao neke koristi od toga.

"Sada nemam problem da radi bračne sreće sebične sklonosti ostavim po strani", dodao je.

Drugi muškarac je otkrio da je imao problem sa supruginom navikom da konstatno pomjera stvari.

"Mnogo puta sam je morao pitati gdje se nešto nalazi, ali znam gdje se nalazilo prije nego što se ona uselila. Ona je čak zamijenila strane na kojima su stajale četkice za zube, a ja nikada nisam pomjerio bilo šta. Ali, ako je to čini sretnom, onda sam i ja sretan", napisao je.

Treći muškarac je naveo da mu je najveći izazov bio naučiti da sa suprugom "ne treba dijeliti sva razočarenja koja mu se dešavaju", a jedan je dodao da mu je bilo teško prihvatiti činjenicu da mane njegove supruge nikada neće nestati.

Neki su pak imali problema s izlascima.

"Ovo je jedina stvar o kojoj se svađamo, ali popustim povremeno jer je to čini sretnom. Ona voli druženja, a ja sam više tip koji voli ostati u kući ili izaći na večeru u dvoje", naveo je jedan od učesnika u diskusiji.

"Kod nas je obrnuto, ja sam veoma društvena osoba, volim izlaziti i družiti se s ljudima, a moja supruga smatra da su psi bolji od ljudi. Potrebno je puno davati i uzimati. Ja izađem kad želim, ona mi se rijetko pridruži, ali ne tjeram je da ide, kao što ona mene ne tjera da ostanem u kući", stoji na Redditu.

"Brak je kao da živite s majkom, samo što sa suprugom morate dijeliti krevet", naveo je jedan razvedeni muškarac.

Jedan od učesnika je zaključio da je ljubav između njega i supruge mnogo jača otkako su se pomirili s tim da i jedno i drugo imaju mane, i on sada ne može zamisliti ništa bolje od braka.