Istraživanje
0

Muškarci misle o seksu skoro koliko i o hrani

Sarajevo-x.com
Istraživači sa Univerziteta u Ohiou otkrili su da muškarci pomisle na seks 19 puta tokom dana, što je otprilike svakih 1,26 sati. Studija je uključivala 163 djevojke i 120 muškaraca dobi između 18 i 25 godina.

Neki stereotipi su i potvrđeni, a to je da muškarci uglavnom više puta pomisle na seks od žena koje, za razliku od njih, pomisle na to 10 puta dnevno. Muškarci ništa manje ne misle na hranu. Na jelo pomisle 18 puta, a na spavanje 11 puta dnevno, tvrde istraživači, prenose strani mediji.

"Kada muškarci čuju neistine o tome da drugi muškarci pomišljaju na seks svakih sedam sekundi, onda se oni pitaju šta nije uredu s njima. Vrlo je važno razbiti takve predrasude. Istina je da misle na seks više od žena, ali ne mnogo više od toga koliko misle na hranu", rekla je voditeljica istraživanja, profesorica psihologije Terri Fisher.

Ispitanici su prvo odgovarali na pitanje da li se osjećaju pozitivno ili negativno u pogledu seksa, a zatim su podijeljeni u grupe i svaka grupa je ispitivana koliko često pomisli na seks, hranu i san.

Rezultati ove studije bit će objavljeni u januaru 2012. u žurnalu Sex Research gdje će kao glavni rezultat biti prikazana činjenica da muškarci mnogo puta dnevno pomisle, ne samo na seks, nego i na zadovoljenje drugih bioloških potreba.

Kako bi unaprijedili istraživanje, idući put će ispitivati veći broj studenata, a uvrstit će i druge faktore o kojim bi ljudi mogli razmišljati svakodnevno pa sve to uporediti sa vremenom koje provedu razmišljajući o seksu.