Ljubav i veze
0

Muškarci smatraju da su žene s tetovažama lake

Klix.ba
Rihanna
Rihanna
Ako ste žena s tetovažom na tijelu imate veće šanse da spavate s partnerom na prvom sastanku, tvrdi francuski profesor. Također, muškarcima ste privlačnije i pristupačnije.

Tim istraživača s Univerziteta Bretagne-Sud uradio je studiju na plažama tokom ljeta 2008. i 2009. godine.

Grupa od 58 žena s 11 univerziteta koje su smatrane najatraktivnijim posjetile su plažu 20 puta tokom ljeta noseći privremenu tetovažu na donjem dijelu vrata 50 vremena i 50 posto su bile bez tetovaže.

Istraživači su otkrili da su ženama za vrijeme kada su imale tetovaže muškarci lakše prilazili i započinjali razgovor s njima, te su brže pravili napredak u odnosu.

U drugom dijelu eksperimenta grupi od 400 muškaraca postavljana su pitanja o ženama koje su vidjeli na plažama: da li mislite da bi ona pristala izaći s vama, da li bi imala seks s vam na prvom sastanku i sl. Također, morali su ocijeniti njihovu privlačnost.

Rezultati su pokazali da se za žene s tetovažama smatralo kako bi pristale izaći na sastanak i pristale na seks na prvom sastanku.

Kritičari ovih rezultata kažu da nisu potpuni jer nisu dati razlozi zbog čega muškarci reagiraju na ovaj način, te da li su bazirani na stereotipima ili ličnom iskustvu.