Ljubav i veze
1.1k

Muškarac 20 godina pravio vrt kako bi njegova slijepa supruga osjetila miris cvijeća

Klix.ba
Toshiyuki Kuroki iz Japana napravio je najljepši čin ljubavi praveći 20 godina vrt kako bi njegova slijepa supruga mogla mirisati cvijeće i izaći iz kuće u kojoj je bila mjesecima.

Kuroki je u braku sa Yasuko 60 godina i žive u predgrađu grada Miyazaki gdje imaju farmu. Odgojili su troje djece. Nakon 30 godina braka Yasuko je oslijepjela zbog posljedica dijabetesa. Par je planirao putovati svijetom kada odu u penziju, ali ih je ova situacija spriječila. Yasuko se izolirala i zatvorila u kuću.

Kuroki nije znao kako da olakša bol svojoj supruzi. Jednog dana, dok je šetao farmom, ugledao je mali roze cvijet shibazakura i tada je došao na ideju da zasadi to cvijeće oko kuće kako bi njegova supruga mogla osjetiti ljepotu latica i miris.

Dvije godine je pripremao zemlju prije nego je zasadio hiljade cvjetova. Njegovao je cvijeće i deceniju nakon sadnje vrt još cvijeta. Njegova ljubav i čin privuku 7.000 posjetilaca dnevno, koji dolaze iz cijelog svijeta da uživaju u ljepoti. Kuroki je ispunio svoj cilj i njegova supruga provodi dane vani u vrtu, s osmijehom na licu.