Ljubav i veze
0

Moderna ljubavna bajka iz New Yorka

Sarajevo-x.com
Bajka o modernoj, online ljubavi inspirisala je inače cinične Njujorčane da pomognu jednom mladom muškarcu koji je ove sedmice, na jednom od perona podzemne željeznice u New Yorku ugledao ženu iz svojih snova i pokrenuo neobičnu akciju kako bi je pronašao.

Za web dizajnera Patricka Mobergu (21) bila je ot ljubav na prvi pogled kada je u nedjelju navečer na peronu podzemne stanice na Mannhattanu ugledao djevojku, kako kaže, izuzetno rumenih obraza.

Kada su napustili voz, Moberg je ženu iz svojih snova u velikoj gužvi putnika izgubio iz vida, ali je nikako nije mogao "izgubiti“ iz misli te je pokrenuo neobičnu akciju kako bi je pronašao. Pokrenuo je web stranicu www.nygirlofmydreams.com na kojoj je objavio crtež djevojke koji je sam nacrtao i dao tačan opis njenog izgleda. Kako bi mu sugrađani mogli pomoći, Moberg je ostavio i broj svog mobilnog telefona i e-mail adresu.

U roku od nekoliko sati od pokretanja web stranice, Moberg je dobio bezbroj e-mail poruka, a njegov mobilni telefon nije prestajao zvoniti. "Neke žene su mi govorile da one nisu djevojka koju tražim, ali da sam tako sladak pa su me molile da uzmem njih umjesto nje- djevojke mojih snova“, objasnio je Moberg za New York Post, a prenosi Reuters.

U utorak navečer, Patrick je konačno dobio mail koji obećava. Prijateljica djevojke koju traži kontaktirala ga je i poslala mu fotografiju djevojke kako bi potvrdio njen identitet. Patrick je na web stranici objavio veselu vijest. "Našao sam je ! Najozbiljnije!“

"Uspostavili smo kontakt, razgovarali smo i sada ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati“, naglasio je Patrick.

Misteriozna brineta sa perona podzemne željeznice na Mannhattanu zove se Camille Hayton, radi kao praktikantica u redakciji magazina BlackBook, a inače dolazi iz Australije. Trenutno živi u Brooklynu.

"Ovo je zaista suludo, ne mogu vjerovati da se ovako nešto desilo baš meni“, kazala je 22-godišnja Camille u razgovoru za New York Post.

Za razliku od svih drugih romantičnih filmova, serija, romana i općenito priča koje ste vidjeli ili pročitali, završetak ove moderne bajke morat ćete sami osmisliti jer dvoje glavnih aktera ne namjeravaju davati više intervjua.