Lista 50 stvari
44

Maženje i komplimenti su ono što žene najviše žele

Klix.ba
Često se kaže da su najljepše i najbolje stvari u životu besplatne. Čini se da to važi i za veliki broj žena kojima su maženje i komplimenti na vrhu liste 50 stvari koje čine da se one osjećaju dobro.

Međutim, žene jednako uživaju i kada im se pokloni cvijeće ili nešto drugo. Također se osjećaju dobro i kada kupe nešto na sniženju, kada se počaste novim parfemom ili seksi donjim rubljem.

Istraživanje je pokazalo da im raspoloženje popravljaju i kupovina novog laka za nokte, konzumiranje sira i čisti zubi. Pored toga, dobar razgovor sa prijateljima i iznenadno shvatanje da ponovo mogu obući neki odjevni predmet koji im je bio premali će im zasigurno vratiti osmijeh na lice.

Među prvih deset stvari koje ih čine sretnim su i komplimenti o onome što nose ili o tome kako izgledaju, prenosi Daily Mail.

"Prosječna žena tvrdi da se osjeća dobro u onome što nosi na sebi samo tri dana sedmično. Povremeno je iznenadite nekim komplimentom ili je ponudite dobrim sirom i njeno raspoloženje tokom sumornih zimskih dana će biti mnogo bolje", kazao je glasnogovornik Sainburyja, kompanije koja je provela istraživanje.

Žene također mnogo uživaju i kada njihova djeca dobiju pohvale u školi ili tokom sportskih aktivnosti. Najveće iznenađenje je to što je većina njih konzumiranje sira stavila mnogo ispred druženja sa prijateljima, manikira ili odlaska na prvi sastanak.

Trećina ispitanih je rekla da se osjeća veoma dobro kada čita neku dobru knjigu, a tri četvrtine žena najviše vole kada im neko pripremi obrok.