Ostavite dobar utisak
0

Mali savjeti za uspješan prvi sastanak

Sarajevo-x.com
Kada krenete na prvi sastanak sa osobom koja vam se dopada morate se potruditi da ostavite što bolji utisak. Britanski Daily Telegraph donosi nekoliko kratkih, ali vrijednih savjeta koji će vam zasigurno pomoći kada se zaputite na prvi sastanak s osobom koja vam se dopada.
  • Nemojte kasniti! To je prvi i najvažniji savjet. Budite tačni, a ako ipak ne možete stići na vrijeme obavijestite o tome osobu s kojom se trebate naći i to što prije.

  • Svaka djevojka voli kada se muškarac lijepo obuče i zbog toga se potrudite oko svog izgleda. Također, djevojke bi na prvi sastanak trebale obući nešto klasično, ali ipak pomalo izazovno.

  • Savjet djevojkama je, također, da ne nanose mnogo šminke, već da budu što prirodnije. Muškarcima, koji traže ozbiljnu vezu, se svakako više sviđaju prirodnije djevojke.

  • Ukoliko se niste već ranije dogovorili oko toga gdje ćete večerati, uvijek pustite damu da ona izabere restoran. Time ćete pokazati da uvažavate njene prijedloge, ali ćete pokazati da ste spremni da probate nešto novo. Također, nikada na prvom sastsanku ne naručujte pivo.

  • Isključite vaš mobitel. Nije lijepo da vam neprestano mobitel zvoni dok razgovarate.

  • Ukoliko se odlučite za čašicu vina ili nekog drugog alkoholnog pića na prvom sastanku pazite da ne pretjerate. Piće naravno opušta i osjećate se ugodnije, ali lako biste se mogli napiti i početi praviti budalu od sebe. Zbog toga budite veoma pažljivi.

  • Kada krenete kući nipošto ne dopustiite vašoj partnerici da sama ode kući. Ponudite se da je odvezete, ili ukoliko je lijepa i topla noć prošetajte do njenog doma. Time ćete pokazati da se brinete o njenoj sigurnosti, ali i da uživate u njenom društvu.