Naučnici otkrili odgovor
0

Lice i hod kriju tajne o ženinom seksualnom životu

Sarajevo-x.com
Kada se radi o seksu, dama nikada ne priča o tome. Međutim, prema najnovijoj studiji i ne mora da priča jer se njen seksualni život vidi u načinu na koji hoda. Belgijski naučnici vjeruju da su otkrili odgovor na pitanje koliko je žena orgazama imala i da se to vidi u njenom hodu.

Što je hod slobodniji i energičniji, žena je doživjela više orgazama.

"Ženski vaginalni orgazam može da se nazire kroz način na koji ona hoda, a to sve obuhvata pokretnost, energiju, senzualnost, slobodu hoda i odsustvo ukočenih mišića.", zaključila su dva seksologa.

Ovo istraživanje ispitalo je malu grupu žena o njihovom seksualnom ponašanju. Kasnije su bile tajno posmatrane dok su hodale ulicom. Njihov hod analizirala su druga dva profesora koja nisu znala odgovore ispitanica. Ukoliko je žena imala ukočeniji hod, njen seksualni život i nije bio zavidan. Studija je objavljena u Žurnalu seksualne medicine.

Međutim, nije samo hod ono što može odati tajne koje žena ne kaže. Ukoliko muškarac želi znati koje planove njegova partnerka ima u pogledu porodice, odgovor bi mu moglo ponuditi njeno lice. Prema najnovijim studijama, žene sa blažim crtama lica imaju veći nivo estrogena. Naučnici vjeruju da visok nivo ovog hormona ojačava majčinski instinkt kod žena. Ovo istraživanje je još uvijek u toku, a očekuju se zanimljivi rezultati.