Samo za odrasle
0

Kome je veličina važna?

lana, ostao je link na guardian?
U današnjem svijetu super glomaznih automobila, jela i svega ostalog, gotovo je nemoguće ne razmišljati o tome da li je veće zaista i bolje u svim mogućim situacijama. Muškarci su veoma natjecateljski nastrojeni kada se radi o njihovom umijeću zadovoljavanja žena, te konstantno sumnjaju u moć svog penisa zbog njegovih "skromnih" dimenzija. Veličina penisa jeste važna, ali ćete se iznenaditi kada saznate kome je zapravo važna. Donosimo vam nekoliko naučno dokazanih činjenica koje potvrđuju da veličina "paketa nije toliko važna koliko "način dostave".

Sve je u vašoj glavi

Vrijeme je za neke naučne činjenice i brojke koje će umiriti smiješne tvrdnje i mitove o tome koliko je veličina penisa važna ili nije, te koje su normalne dimenzije za većinu muškaraca. Opsežna globalna studija koja je proučavala 40 neovisnih istraživačkih projekata o veličini penisa od 1942. godine pa do danas, utvrdila je generalne smjernice o veličini penisa. Prema rezultatima istraživanja, u kojem je učestvovalo 11.000 ispitanika, prosječna veličina penisa odraslog muškarca u erekciji iznosi između 14 cm i 16 cm u dužini i 12 cm i 13 cm u obimu.

Studija je također razmatrala i percepciju veličine i zamolila 50.000 heteroseksualaca da ocijene dimenzije vlastitog spolnog organa ili spolnog organa partnera (za žene). Rezultati su bili sljedeći: 85 posto žena su bile zadovoljne sa veličinom spolovila partnera, ali samo 55 posto muškaraca je bilo zadovoljno dimenzijama vastitog penisa.

Šta ona misli o tome

Svaki muški spolni organ je drugačiji i poput ženskih grudi, svaki penis ima jedinstven skup karakteristika, te ne postoji konsenzus o tome šta je idealan penis. Žene se, čini se, slažu oko nekih stvari u ovom odjelu. Naime, ako mogu birati između iznadprosječno "velikog" penisa s ispodprosječnim sposobnostima i penisa prosječnih dimenzija, ali iznadprosječnih mogućnosti, tu nema dileme. Umijeće i sposobnosti pobjeđuju svaki put.

Logistika

Vagina je poprilično prilagodljiva i u njoj se mogu jednako udobno "smjestiti" i veliki i mali penisi. Dakle, ne postoji psihološki razlog da se radije bira penis većih dimenzija umjesto penisa skromnije veličine. Činjenica je da je vagina žene, koja još nije rađala djecu, duga jedva 7,62 cm, kada nije seksualno uzbuđena, a kada se uzbudi njena vagina se, u prosjeku, produži još za dodatnih 2,54 cm. Tome dodajte činjenicu da je prva trećina njene vagine (trećina najbliža njenom otvaranju) mjesto na kojem se nalaze svi nervni završeci, te je to ujedno i jedino područje koje je zaista osjetljivo. Prema nedavnoj studiji 90 posto žena više vole širi penis negoli dug penis, jer veća dužina gotovo i da ne pridonosi intenziviranju njenog fizičkog užitka.

Ubacite se u igru

Zabrinutost zbog dimenzija vašeg spolovila ili neprestano jadikovanje zbog nekih "nedostataka" neće vam nimalo pomoći, već vas na kraju može samo povrijediti. I dok neka istraživanja bilježe veći broj seksualnih pobjeda kod obdarenijih muškaraca negoli kod "prosječnih" muškaraca, ove statistike mogu zavarati. Svakako je nejasno da li su žene bile upoznate s veličinom penisa kod tih mškaraca prije odlaska u krevet s njima, te je vjerovatnije da je veći broj seksualnih partnerica bio posljedica samopuzdanja i sigurnosti u samog sebe, negoli rezultat dimenzija spolnog organa. Srećom, samopuzdanje je mnogo lakše dobiti negoli nekoliko dodatnih centimetara.

Ako ste i dalje veoma zabrinuti i sumnjate u vlastito umijeće zadovoljavanje vaše drage, saznajte i vježbajte tehnike i poze koje će maksimizirati ono čime vi raspolažete.