Ljubav i veze
0

Koja je optimalna količina seksa?

Sarajevo-x.com
Pored toga što je zabavan i potreban, seks vam može pomoći da izgubite suvišne kilograme i da se osjećate voljeno i opušteno. Na pitanje koja je optimalna količina seksa za zdravo funkcionisanje tijela i uma, odgovara dr. Oz, jedan od stalnih gostiju slavnog talk showa "Oprah".

"Pored toga što seksom možete smanjiti krvni pritisak, hormoni koji ispuštate tokom seksualnog čina, vašem mozgu šalju signale da vaše tijelo nema potrebe za hranom. Tako da je seks odlično sredstvo da stignete do cilja - blagostanja i gubitka kilograma", objasnio je dr. Oz tokom gostovanja u jednoj od emisija poznate TV voditeljice Oprah Winfrey.

Gubitak kilograma prilikom seksa ima svakako pozitivne efekte za muškarca. Naime, ukoliko muškarac pati od viška kilograma i smrša 15 kilograma i više, dužina njegovog penisa naraste za skoro dva cm.

Koja je optimalna količina seksa?

a) jednom sedmično b) dva puta sedmično c) 10 puta mjesečno d) 200 puta godišnje i više

"Tačan odgovor je d! Ako doživite više od 200 orgazma godišnje, svoju psihičku starost možete smanjiti za čak šest godina", rekao je dr. Oz koji svoje odgovore bazira na osnovu istraživanja sprovedenih na Univerzitetu Duke kada su ispitanici govorili o količini i kvalitetu svog seksualnog života.

Pored ostalih pogodnosti koje seks nudi, česta seksualna aktivnost potvrđuje dobro funkcionisanje vašeg tijela.

"Sve pogodnosti seksa dolaze do pravog izražaja ukoliko u svemu tome uživate sa osobom koju istinski volite. To je duhovno iskustvo i događaj koji pamtite", naglasio je dr. Oz.

Možda je ipak optimalan odgovor na ovo pitanje sljedeći: Upražnjavajte seks svaki put kada poželite!