Zlatna riječ i gvozdena vrata otvara
52

Kakve komplimente žene vole čuti od muškarca

Klix.ba
Najbolji način da udovoljite ženi i osvojite njeno srce jeste da primjetite i kažete joj da je izgubila na težini, otkrila je nova studija.

Više od 2.000 muškaraca i žena učestvovalo je u istraživanju kojim je otkriveno da se na prvom mjestu komplimenata, koje jedan muškarac može uputiti ženi, nalaze onaj o vitkoj figuri.

Čak 43 posto žena opsjednuto je svojom težinom i najsretnije su kada okolina primjeti njihovu vitku liniju. Četiri od deset žena čini sretnim kada muškarac kaže da imaju lijep osmijeh. Ono što žene vole čuti jeste i da lijepo mirišu, imaju lijepu kosu, prekrasne oči, da im lijepo pristaje određena boja...

Ženama nikada ne smijete reći da su debele. Na listi nepoželjnih komentara su i da izgledaju umorno, neraspoloženo ili da liče na jednog od roditelja.

"Žene su kompleksna bića i muškarci griješe kada misle da ne mogu pogriješiti sa davanjem komplimenata. One najviše vole komplimente koji sugeriraju da su lijepe, imaju lijepe zube, usne, kosu ili noge. Međutim, ukoliko joj spomenete nešto što ima veze s kilažom, sve će krenuti po zlu", tvrdi glasnogovornik kompanije koja je provela studiju, a prenosi Daily Mail.

Samo 50 posto žena dobro podnosi komplimente, a na nesreću muškaraca čak 36 posto njih pogrešno razumije lijepe riječi pa će tako ako joj kažete da ima obline, ona to protumačiti kao da je debela. Na komentar da su lijepo našminkane, 14 posto njih će pomisliti da su pretjerale.

"Zbog toga većina muškaraca strahuje od dijeljenja komplimenata. Samo ga trebaju ispravo formulisati kako ga žena ne bi pogrešno shvatila", kazali su autori studije poručivši da muškarac ženi mora dati barem jedan kompliment svaki dan.