Proučite svog partnera
0

Kako znati da li je on "onaj pravi"

Sarajevo-x.com
Najprije želim nešto razjasniti - ja ne vjerujem u koncept "onog pravog". Mislim da svako od nas ima barem 40-ak takvih, čak i stotinu, u zavisnosti koliku teritoriju pokrivamo, piše Judy McGuire u svom tekstu objavljenom na web stranici CNN-a o razlozima zbog kojih on nije "onaj pravi".

Ali čak i u svijetu neslućenih mogućnosti, u jednom trenutku svog života svako od nas se našao u vezi s nekom osobom koja je potpuno kriva za nas.

To nužno ne znači da je on loš čovjek - to je jednostavno muškarac s kojim što prije vezu trebamo okončati, umjesto što se zavaravamo da ona može prerasti u nešto veće.

Evo nekoliko stvari pomoću kojih možete znati da li je on "pravi" ili "krivi" za vas.

1. Tajming

Tajming je sve, te je zbog toga važno da uvijek imate na pameti kad ste nekoga upoznali - da li je to bilo kratko nakon što ste izašli iz grozne veze ili nakon "sušnog perioda". Usamljenost, strah od umiranja bez ikog bliskog, i da - očaj, može zamagliti našu prosudbu više nego velika količina alkohola.

Znakovi: Vaši prijatelji su znatno alarmirani i suzdržani nakon što ih upoznate s vašim novim momkom. Drugi znak da nije za vas je, naravno, i taj ako se stidite uopće ga upoznati sa svojim prijateljima.

2. Faktor uzbuđenja

Očigledno je važno da momak s kojim izlazite mora biti privlačan, ali ako su svi njegovi atributi to što ima lijepu stražnjicu ili zavodnički osmijeh, uživajte do kad možete. Samo se nemojte zaljubiti u njega. U pitanju je požuda i u tome nema ništa loše.

Znakovi: Ako se često uhvatite kako odlutate dok on priča o ko zna čemu, a vi umjesto toga sanjarite o tome kako je dobro izgledao jutros potpuno go. Znak da on nije pravi za vas je i ako shvatite da nakon dvije sedmice veze ne znate ništa o onome što vam je prethodno pričao, osim da ima brata blizanca koji mu u posjetu dolazi za dvije sedmice, četiri dana i šest i po sati.

3. Dostupnost

Žalosna je istina da uvijek želimo ono što nam je nedostupno. Naravno, neki od nas to dovode na višu razinu, pa stalno sebe muče s traganjem za osobama koje su nezainteresovane za njih. Ako ste toliko zainteresovani za one koje ne možete imati ili se plašite ući u pravu vezu ili ste pomalo psihički poremećeni. Kakogod, vi gubite.

Znakovi: Vaše prijateljice vas više ne upoznaju sa svojim momcima. Vaši gay prijatelji postaju nervozni kad su u vašoj blizini, ako se uopće žele s vama družiti. Čak i vaš terapeut koluta očima kad pričate o svom ljubavnom životu.

4. Zaslijepljenost izgledom

Kad su žene seksualno zadovoljne, naše tijelo preplavi hormon oksitocin. To je razlog zbog kojeg ćemo pomisliti da ako je muškarac dobar u krevetu, mora biti dobar i izvan njega. Čak i kad nije.

Znakovi: Jedina konverzacija između vas dvoje odvija se kad ste oboje goli, a uglavnom se svodi na proste rečenice "dođi ovdje" ili "ne tamo" ili eventualno uzdisanje. Interakcija izvan spavaće sobe opterećena je malim brojem riječi.