Ljubav i veze
22

Kako zaboraviti prošlost i krenuti dalje

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Mnoge osobe često se uhvate da i dalje tumaraju hodnicima prošlosti, razmišljaju o bivšim partnerima ili prijateljima. No, da bi vodili sretan život u sadašnjosti neophodno je riješiti se repova prošlosti i nastaviti život.

Sjećanja

Mnogi često razmišljaju o bivšem partneru, događajima koje su zajedno proživjeli, prisjećaju se partnerovih navika, fraza, smijeha... No, da biste nastavili dalje morate prestati sebe neprestano podsjećati na prošla dešavanja. Naravno, sjećajte se lijepih stvari, ali i onih loših, jer će vas upravo one podsjetiti na to zašto još uvijek niste u vezi.

Uvjerite sami sebe

Vjerovatno ste čuli fraze - "Kad neko ode to je zbog toga što neko drugi treba da dođe" ili "Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvaraju". Ponavljajte sebi ove fraze i ubrzo ćete uvidjeti da ste optimističniji i da vam je mnogo lakše i jednostavnije da nastavite dalje.

Upoznajte nove ljude

Najbolji način da nastavite dalje jeste da upoznate nove ljude i steknete nova prijateljstva. To ne znači da trebate zapostaviti svoje prijatelje, već jednostavno pružite priliku i novim ljudima da uđu u vaš život. Ko zna, možda se među novim prijateljima krije i nova ljubav.