Ljubav i veze
0

Kako se zabavljati sa strancem

Sarajevo-x.com
Zabavljanje sa strancem izvor je novih izazova i zanimljivih situacija. Pod pretpostavkom da govorite isti jezik, važno je biti svjestan da će uvijek postojati barijere u komunikaciji i očekivanjima. U vezi sa strancem, važno je prepoznati prepreke, suočiti se sa njima i znati ih prevazići. Slijede savjeti koje smo za vas pronašli na Internetu.

1. Otkriti kulturološke razlike

Pokušajte otkriti koje su to kulturološke razlike. Bilo da su vas suprotnosti jedno drugom privukle ili su vas zajednički interesi povezali, odrastanje u vama stranoj kulturi dolazi sa drugačijim setom društvenih pravila. Kako biste izbjegli nesporazume, diskutujte o razlikama na vrijeme.

2. Proširiti polje interesovanja

Zainteresirajte se za zemlju porijekla vašeg pšartnera. Ne samo da će interesovanje olakšati komunikaciju, nego će vam pomoći da prevaziđete kulturološke barijere.

3. Odrediti prirodu privlačnosti

Pokušajte otkriti šta se krije iza njegovog porijekla. Ustanovite na vrijeme da li vas je njemu privukla njegova osobnost ili fascinacija zemljom njegovog porijekla.

4. Voditi računa o njegovim planovima povratka

Uvijek imajte na umu da je vaš partner sada sa vama u vašoj zemlji, ali da je velika vjerovatnoća da su njegova porodica i prijatelji negdje drugo. Vodite računa o nostalgiji, planovima za odmor i mogućnosti da se partner poželi vratiti (i možda povesti vas sa sobom) u zemlju svoga porijekla.