Ljubav i veze
0

Kako se zabavljati sa mlađom djevojkom

Sarajevo-x.com
Popularni američki lifestyle magazin AskMen odlučio je pomoći vam da se riješite svih nesigurnosti koje, kao stariji muškarac, imate dok se zabavljate sa mlađom partnericom.

Za većinu muškaraca koji nisu više u svojim 20-tim, zabavljanje sa mlađim ženama postaje zadovoljstvo ravno onom iz ljubavnih romana ili filmova. Cilj koji nije tako lako postići. Što je veća razlika u godinama, teže je cilj ostvariti. Problem je rijetko fizičke prirode, jer ako je muškarac dovoljno fit da izdrži tempo zabavljanja sa mlađom djevojkom, ona neće ni primjetiti fizičke nedostatke. Istina je da primarni izazov predstavlja razlika u mišljenjima, interesima, hobijima i uglu viđenja stvarnosti. S druge strane, najveće opasnosti stoje iza ovih razlika.

Problem zabavljanja sa mlađom djevojkom dodatno se usložnjava, ako je razlika u godinama veća od tri-četiri godine. Prilagođavanje njenom stilu i tempu življenja je obično kratkog vijeka, ne predstavlja veći problem, ako se radi o vezi za jednu noć. Ukoliko se radi o pravom zabavljanju, potrebno je više napora uložiti.

U konkretnom slučaju zabavljanja s mlađom djevojkom, muškarci se osjećaju dužnim da oponašaju karakter i ponašanje mlađe osobe. Radi se o uobičajenoj praksi, ali se na nju ni slučajno ne smije osloniti. Nikad nije preporučljivo povinovati se volji parterice, jer se mora imati na umu da je zabavljanje jedna dvosmjerna ulica, nikako jednosmjerna. Najbolje je tretirati takvu izvanrednu priliku kao da ste u prednosti, a nikako kao da ste pod teretom.

Stoga popularni američki lifestyle magazin AskMen je sastavio listu savjeta i odlučio vam pomoći da se riješite svih nesigurnosti i nedoumica koje imate u vezi sa vašim zabavljenjem.

Zrelost i mudrost su sexy

Koliko puta ste mogli čuti kako se žene žale da su muškarci nezreli. I koliko članaka su ženski časopisi objavili o tome „kako muškarci moraju odrasti“?

Mnogo ste radili da biste u životu postigli to što sad imate, i vrlo jednostavno, činite se, i jeste mnogo iskusniji od nje. Najvjerovatnije je ona svjesna ovoga (ukoliko nije, nije joj ni mjestu tu s vama!), tako da ona najvjerovatnije čeka na priliku da se vi pokažete zrelim. Vi vjerovatno imate znatno više iskustva nego muškarci, sa kojima je ranije bila u kontaktu, nego njeni vršnjaci. Zato je najbolje da su partneri što mirniji i staloženiji, da puno više slušaju, da su manje agresivni i glasni. Kada se muškarac zabavlja sa mlađom djevojkom, u cilju mu je prikazati se partnerici kao najuspješniji čovjek na svijetu.

Nikad ne držati predavanja

Lako je pasti u zamku, držeći se ranijeg savjeta, i igrati ulogu tatice koji samo dijeli savjete. To što ste stariji od partnerice, ne znači da treba da joj držite predavanja. Iako ona traži muškarca koji je emotivno zreo i finansijski stabilan, ona nije zainteresovana da sluša dosadna i duga predavanja. To uvijek može dobiti kod kuće. Jedno je suptilno dati dobronamjeran savjet, drugo je preći granicu i tražiti od nje da se ponaša u skladu sa svojim godinama. Ako je, na kraju krajeva, nečemu želite podučiti, neka to budu lekcije u krevetu.

Ona je mlada, ali nije dijete

Potrebno je mlađoj partnerici pokazati da je u istoj ravni sa partnerom, i da je sposobna odrasla osoba. Ako voli da kuha, treba joj pružiti priliku da skuha najbolja jela, ako voli da bira odjeću koju ćete obući, neka to učini. Potrebno je pružiti joj podršku u svim odlukama koje napravi, kako bi se osjećala bolje prilagođenom vama. Ukoliko muškarac ne primijeti djevojčinu emociju ili stav, koji se suptilno izrazi u toku razgovora, partneru prijeti opasnost da sebi stvori neprijatelja. Partnerici treba prepustiti da vodi glavnu riječ u nekim razgovorima, da odlučuje o zajedničkim putovanjima tokom vikenda, itd. To je iznenađujuće jednostavno, a znači manje posla za vas. Biti dobro raspoložen

Mlade žene nisu bile u prilici da iskuse gorčinu života. Još uvijek im se nisu desile loše stvari, iskustva koja bi ih iz temelja promijenila. I one, jednostavno, imaju vedrinu koju odrasli nemaju. Mlađa partenrica vjerovatno uživa u smijehu i zabavi, ima malo odgovornosti prema stvarima u životu i dosta toga u njenom životu se svodi na „dobar provod“. Stoga je bitno da je i stariji partner u malo boljem raspoloženju. Ponekad to znači dodatni trud, ali se na kraju on isplati.

Pokazati znanje stečeno godinama

Ovo je prilika za sve starije muškarce koji imaju mlađe partnerice da se pokažu u najboljem mogućem svjetlu. Djevojku možete zadivti tako što je odvedete u najbolje restorane, najbolje klubove, tako što joj pokažete sasvim novi svijet. Bitno je imati na umu da mlađahnu partnericu nisu bivši dečki, vršnjaci vodili na tako sofisticirana mjesta. Stoga, njoj će zasigurno goditi promjena. Umjesto da se borite sa razlikom u godinama, mislite na kvalitet koji nudite partnerici, na veći i bolji standard zabavljanja.
Važno je biti društven kao i ona

Bitno je pridružiti joj se na partyjima i plesati sa njom. Ako joj previše puta budete govorili kako niste rasoloženi, kako to nije za vas, ona, sa gipkim tijelom dvadestogodišnjakinje, će lako naći nekog ko hoće i može i raspoložen je. Malo preznojavnja na plesnom podiju donosi mnogo uspjeha kasnije u krevetu. Ukoliko niste u stanju pratiti ritam njenih koraka, nemojte se previše truditi. U protivnom, ispast ćete smiješni. To najmanje želite.