Ljubav i veze
0

Kako reći bivšem partneru da vas prestane kontaktirati

Sarajevo-x.com
Na Internetu smo za vas pronašli listu korisnih savjeta, kako možete izbjeći neugodne situacije sa bivšim partnerima, te kako prekinuti sve neželjene kontakte.

1. Recite mu to preko telefona

Nemojte nikada pisati pismo. Pismo ima moćniji učinak, jer se može čitati iznova. Telefonski poziv je sasvim dovoljan.

2. Odlučno mu recite "Prestani me zvati“

Objasnite mu da je ovo je zadnji put da s vama razgovara, te da vas dvoje više nećete biti u vezi i da ne postoji razlog zbog kojeg bi promijenili mišljenje.

3. Blokirajete e-mail adresu

U slučaju da vam neprestano šalje mailove, možete blokirati postojeću e-mail adresu, te kreirati novu, za koju on neće znati.

4. Aktivirajte Caller ID

Ako vas i dalje nastavi zvati kući, obavezno aktivirajte caller ID, ukoliko ga već niste aktivirali. Ovako ćete uvijek znati kada vas baš on zove, te se ne morate javiti.

5. Vratite nakit koji vam je poklonio

Ako vam je sporna osoba poklanjala nakit, sada je pravo vrijeme da ga vratite. Ne morate, ali to je jasan znak da je među vama gotovo. Možete poslati mail, ali nemojte nikako svoje prijatelje uvlačiti u to. Razmislite o prodaji nakita, zašto biste uopšte željeli posjedovati takve stvari.

6. Ne zovite ga ga da provjerite je li dobro

Nikada nemojte zvati bivše partnere i provjeravati jesu li dobro. To je samo izazivanje nevolje. Uostalom imate dovoljno prijatelja, zar ne?