Ljubav i veze
0

Kako pripremiti romantičnu večeru za dvoje

Sarajevo-x.com
Ukoliko želite obradovati svog partnera ili partnericu ukusnom večerom i romantičnom atmosferom, a ne znate ni odakle početi, About.com vam nudi savjete kako što lakše i uspješnije organizirati romantičnu večeru za dvoje.

Ukoliko se ne snalazite najbolje u kuhinji, nema razloga za brigu, jer možete i vi pripremiti romantičnu večeru kod kuće biranjem veoma jednostavnih recepata koje ćete slijediti, kupovinom gotovih jela u prodavnici ili jednostavno naručivanjem jela iz restorana.

  1. Potrudite se da budete sami kod kuće. Ukoliko imate djecu, unajmite dadilju koja će se o njima brinuti.

  2. Romantičnu večeru organizirajte onaj dan u sedmici za koji ste sigurni da vaš dragi/draga nema ranije zakazane obaveze.

  3. Ako želite svog partnera ili partnericu iznenaditi romantičnom večerom, zapalite svijeće na ulazu vašeg doma radi što boljeg efekta. Ako niste imali namjeru svog partnera iznenaditi večerom, možete možda sami napisati i poslati mu pozivnicu za večeru. Pozivnicu možete poslati poštom, ostaviti je na njegov/njen jastuk, poslati je zajedno sa buketom cvijeća na njegovo/njeno radno mjesto i slično. Budite kreativni!

  4. Postavljanju stola treba posvetiti posebnu pažnju. Važno je izabrati odgovarajući stolnjak, salvete, svečano posuđe, kristalne čaše, svijeće i cvijeće. Kao završni detalj možete stol posuti ružinim laticama, te svijeće ostaviti da plutaju u vodi u manjim čašama.

  5. Sastavite jelovnik. Nemojte pretjerivati sa izborom jela, ali nemojte ni preskočiti predjela. Imajte na umu da birate isključivo jela koja vaš dragi/draga voli, jer ovo nije prilika za isprobavanje novih recepata.

  1. Ukoliko ipak odlučite jela naručiti iz restorana, morate vrijeme dobro rasporediti kako biste stigli naručena jela prebaciti u svečane posude.

  2. Na vrijeme izaberite muziku koju želite slušati za vrijeme romantične večere, poželjno je da to bude prigušena lagana romantična muzika.

  3. Prigušite svjetla u prostoriji u kojoj ćete večerati. Ne bi bilo loše za ovu prigodu iskoristiti novogodišnje lampice, ili upaliti kamin.

  4. Obavezno isključite televiziju, kompjutere i sve ostalo što bi vam moglo skrenuti pažnju.

  5. Konačno je vrijeme da se i vi uredite za romantičnu večeru.

  6. Unaprijed isplanirajte šta ćete raditi poslije večere. Možete otići u romantičnu šetnju, pogledati neki romantični film, plesati uz laganu muziku ili odmah otići u spavaću sobu.