Ljubav i veze
0

Kako prekinuti vezu sa psihopatkinjom

Sarajevo-x.com
Popularni lifestyle magazin AskMen.com vam je i ovaj put izašao u susret i sastavio spisak savjeta kako biste najlakše i najbezbolnije prekinuli vezu sa psihopatom. Ovaj spisak je namijenjen muškom dijelu populacije koji ne zna kako izaći na kraj sa psihotičnim ženama.

Neočekivani izljevi gnjeva, izvoljevanje, razne igrice i emocionalne ucjene, sve su ovo znakoni “fatalne” privlačnosti. Ako ste jedan od onih muškaraca koji se pokušava izvući iz najgore veze života, niste sami, na vama je da se iskobeljate iz veze dok još imate zdravog razuma.

Sve stvari uzmite natrag

Ovo je prvi korak u prekidu sa psihopatom. Sve što ste ostavili u njenom stanu, uzmite natrag prije nego što prekinete. Inače ćete se uvaliti u strašne nevolje. Morat ćete je izvesti bar još jednom na večeru, a to najmanje želite. Zato počnite skupljati stvari nekoliko sedmice prije prekida, ali to činite suptilno. I naravno, počnite sa stvarima do kojih vam je najviše stalo.

Donesite njene stvari na dan prekida

Najbolje bi bilo da skupite njene stvari i donesete ih na “veliko finale”. Odjeću, šminku, CD-ove strpajte u jednu torbu, koju ćete joj predati pri prekidu. Ukoliko to ne učinite, velika je vjerovatnoća da će ona skoknuti do vas, kad to najmanje očekujete, što može izazvati samo nepotreban stres i sukob. Vratite joj stvari odmah kako ne bi imala izgovor da vas proganja u budućnosti.

Promijenite šifre

Kako biste se najbolje zaštitili, promijenite šifre na računaru prije samog prekida. Imajte na umu da ona zna vaše šifre i ima pristup vašem emailu, kao i web stranicama. Ne zaboravite da promijenite profil vašeg online statusa na “single” i potrudite se da izbrišete psihopatino ime sa svih kontakt lista, kako vas ne bi uznemiravala. U nekim slučajevima neophodno je čak mijenjati brojeve telefona i email adrese. To su već krajnje mjere.

Prekinite na javnom mjestu

Prekinite vezu sa psihopatom na javnom mjestu, jer ćete poželjeti sami otići u drugom pravcu, kad se noćna mora jednom završi. Dogovorite sastanak u kafiću. Što je više ljudi u blizini, bit će manje drame. I budite srdačni i iskreni, ali sažeti. Sigurno ne želite dvosatni prekid pun agonije i suza.

Izbjegavajte fizičke kontakte

Najvjerovatnije će ona poželjeti da vas zagrli i poljubi posljednji put. Ukoliko joj udovoljite, može steći dva utiska o vama: a) još uvijek vam je privlačna i b) ukoliko se dobro potrudi, može vas dobiti natrag. Upamtite, kada raskidate sa psihopatom, nikada nemojte preći granicu.

Neka se zna o vašem prekidu

Ne treba razglašavati svuda naokolo o svim detaljima prekida veze. Ali je potrebno obavijestiti prijatelje i rodbinu kako njih ne bi iskoristila da vam se ponovo ušunja u život.

Promijenite rutinu

Dobar psihopata zna vašu dnevnu rutinu bolje i od vas samih. Zna kad idete na posao, kad ručate, kad se vraćate kući i šta ste planirali za sutra. Ukoliko ona stvarno to želi, ona može i hoće “neočekivano” upadati u vaš stan. Kako ne bi došlo do toga, promijenite raspored aktivnosti u potpunosti. Pa čak i ako to znači nekoliko minuta više u vožnji ili nekoliko izostanaka sa pauze za ručak. U svakom slučaju, bit će to ugodna promjena za vas. I zapamtite, nekoliko sedmica poslije prekida, mijenjajte uobičajeno parking mjesto kako vam ne bi auto oštetila.