Ljubav i veze
0

Kako predvidjeti raskid?

Sarajevo-x.com
Čak i najiskusniji često zanemare ili previde znakove koji upućuju na to da će ih voljena osoba ostaviti i da je njihovoj vezi došao kraj. Znakova može biti mnoštvo, ali postoje neki koji zaista govore da je s vašom ljubavnom vezom nešto pošlo naopako.

1. Svađe "na silu"

Svi znamo da nije moguće biti u skladu i harmoniji 24 sata dnevno i sedam dana u sedmici, ali kada vaše svađe postanu tako snažne, a potpuno bezrazložne - budite sigurni da vam je veza pri kraju. Svađe oko mjesta na koje ćete izaći, odjeće i filma kojeg ćete gledati potpuno su bezrazložne, ali vam postaju jasan pokazatelj da nešto morate učiniti - ili otvoreno razgovarati ili razići se.

2. Rijetki telefonski pozivi

Ako ste ranije dobivali slatke, romantične poruke i telefonske pozive, a sada vaš voljeni/voljena jedva da se sjeti nazvati i kada je dogovoreno, onda shvatite da je vaša ljubav prestala postojati. Logično je da neko može biti zauzet nekoliko sati bez mogućnosti da vam se javi, ali ako to postane učestalo onda shvatite da vas izbjegava.

3. Nagla promjena fizičkog izgleda

Osoba koja želi promjenu u svom životu uglavnom s promjenom počinje s "vanjske strane". Naime, ukoliko vaš/a partner/ica naglo mrša, sređuje se i drastično mijenja svoj fizički izgled, vrijeme je da shvatite kako ćete uskoro biti sami. Malo taštine nije na odmet, ali potpuno zaokupljanje sobom definitivno je problem.

4. Stalno kritiziranje

Kada splasne zaljubljenost, obično splasne i tolerancija. Stoga ukoliko vaš voljeni ili voljena više nemaju strpljenja za vaše mušice, onda je vezi došao kraj. Kritikovanje svega u vezi s vama bit će sasvim dovoljan znak da je vrijeme da se raziđete - što prije.

5. Gubljenje interesa za seks

Ukoliko primijetite da je druga strana gotovo nezainteresirana za vođenje ljubavi i uobičajene izljeve fizičke nježnosti i privrženosti, onda okončajte svoju vezu. To je obično i najjasniji znak da osoba nije zaljubljena u vas pa vam je bolje početi se miriti s tom činjenicom na vrijeme.