Ljubav i veze
0

Kako postati uspješan ljubavnik?

Sarajevo-x.com
Često nepisana društvena pravila nameću muškarcima obavezno dominantno ponašanje u seksu dok je ženama takvo što "zabranjeno". Zbog toga mnogi parovi ostaju zarobljeni u klišeiziranom seksualnom životu koji vodi do frustracije. Muškarci često misle da ih veći broj seksualnih iskustava nužno čini i boljim ljubavnicima.

1. Definišite svoje želje Ovo nije nikakav poseban "psihološki" trenutak velikog promišljanja o sebi samom. Tu zapravo muškarac treba sebi definisati šta za njega znači "muškost" i koje osobine traži kod suprotnog spola. Muškarcima je uglavnom važan broj žena s kojima su imali seksualne odnose, ali to ih u rijetkim slučajevima čini dobrim ljubavnicima. Zbog toga je važno da odredite svoje standarde muževnosti. Budite karakterni i ne spuštajte svoje kriterije radi društvenog statusa.

2. Oslobodite se nesigurnosti Ukoliko se oslobodite kompleksa zbog tjelesnih nedostataka ili zbog vaše osobnosti, zavoljet ćete sebe na posve drugačiji način. Počet ćete zračiti pozitivnom energijom koja će privlačiti suprotni spol. Volite svoje tijelo i njegujte se po svojoj želji i ne podliježite standardima koje vidite u časopisima.

3. Razgovarajte sa ženama Započnite razgovor sa svojim prijateljicama o tome što one vole kod muškarca i u vezama. Poznato je da žene vole analizirati odnose s drugim ljudima pa će vam iskustva drugih žena možda baciti drugačije svjetlo na određenu temu. Naravno, ne uzimajte njihovo mišljenje zdravo za gotovo jer je važno ono što osobno osjećate i mislite.

4. Pitajte partnericu šta želi Muškarci misle da sve znaju, a što su više žena imali, to više misle da su dovoljno naučili. Svaka je žena drugačija pa prema tome, voli različite stvari. Zato je pitajte šta želi i potičite je da vam govori o svojim fantazijama. Ne budite sebični jer što više dajete, više će vam se vratiti.

5. Budite darežljivi Ne stavljajte uvijek svoje zadovoljenje ispred njenog. Time ćete je omalovažavati, a ni ona vas neće poštivati. Potrudite se da je zadovoljite svaki put jer će i ona vama uzvratiti istom mjerom.

6. Istražujte ženino tijelo Budite znatiželjni i istražite tijelo svoje voljene. Nemojte ostati na nivou pubertetlije koji zna samo doticati grudi i genitalije. Budite otvoreni za sve ideje i prijedloge jer nikada ne znate šta će vam se svidjeti.