Ljubav i veze
0

Kako ne odati zaljubljenost

Sarajevo-x.com
Sve osobe, prije ili kasnije, iznnada se zaljube, “zatreskaju” u jednu osobu. Iznenadna zaljubljenost čini da se osjećamo fantastično i do kraja ispunjeno. Ukoliko se na naše osjećaje ne uzvrati istom mjerom, nerijetko ostajemo povrijeđeni. I to je dio sazrijevanja koji se ne treba izbjeći. Važno je imati hrabrost i izraziti osjećaje, ali sačekati pogodan trenutak. Dotad je bitno zadržati zatreskanost za sebe. Na Internetu smo za vas pronašli četiri načina kako nikom znatiželjnom, a takvih je mnogo u vašoj blizini, ne odati da ste zaljubljeni.

Držati jezik za zubima

Važno je sačuvati tajnu. Imat ćete nevjerovatnu želju da podijelite vijest sa nekim. Iako tajnu odate najbližem prijatelju, rizikujete da budete otkriveni. Vijesti o zaljubljenosti putuju nevjerovatnom brzinom.

Ostaviti olovku na miru

Ostavite olovku i ne švrljajte ime osobe po kojekakvim papirima na radnom stolu. Čak i ako bacite papire u kantu za smeće, rizikujete da ih neko otkrije i da vidi vaše švrljotine.

Ne buljiti previše

Najbolje bi bilo zatvoriti oči s vremena na vrijeme. Ako se nastavite glupavo kleberiti i buljiti u osobu koja vam se sviđa, neće samo osoba najbliža vama otkriti vašu zaljubljenost. Sve osobe u užem i širem okruženju će saznati da ste zaljubljeni.

Skratiti razgovor

Važno je znati ograničiti razgovor. Izraz vašeg lica može biti jasan i očigledan pokazatelj vaše zaljubljenosti. Dobro je nekad i samo pozdraviti se sa osobom koja vam se sviđa. Ukoliko duže razgovarate, ne trudite se previše da se sagovorniku svidite. Treba ostati prirodan.