Ljubav i veze
0

Kako izbjeći poljubac?

Sarajevo-x.com
Hoćete li dopustiti partneru da vas poljubi ili ne, to u potpunosti zavisi od vas. Ako ste se, pak, našli u situaciji koja vam počne "mirisati" na uvod u poljubac, a takvo nešto niste imali na umu, evo nekoliko kratkih i jednostavnih načina kako izbjeći da vas neko poljubi.

Prestanite flertovati. Flert daje utisak da želite nešto konkretnije sa osobom koja je pored vas. Ako flertujete a ne želite ići dalje od držanja za ruke, trudite se da prestanete davati pogrešne signale i zbunjujete onoga ko je s vama. Zaustavite se na rukovanju. Pokušajte da se ne sklanjate kad vas neko pokuša poljubiti. Ta osoba će se osjećati odbijenom, te vas kasnije kad se vaša veza razvije neće ni htjeti poljubiti.

Budite otvoreni. Iskreno kažite svom partneru da niste spremni za poljubac i da ćete mu/joj dati do znanja kada se to dogodi. Otvorenost je najbolja solucija u ovoj situaciji.

Kažite da se ne ljubite na početku veze. Ako vaš partner nastavi insistirati i pokušavati da vas poljubi, objasnite mu svoje želje, a ako vas ne posluša, onda ta osoba nije ni vrijedna vašeg vremana ni truda.

Budite pristojni. Objasnite partneru da, iako se ne ljubite, to ne znači da ne možete uživati u držanju za ruke i zagrljajima.

Udaljite se. Ne libite se da se odmaknete, okrenete glavu i objasnite da još uvijek niste spremni. Ovo se posebno odnosi na mlade i neiskusne osobe, tinejdžere koji trebaju znati postaviti granicu u ranim fazama svoje ljubavne veze. Ako partner pazi na vas, razumjet će i sačekati kad budete spremni.