Ljubav i veze
0

Kako flertovanje s drugima može pomoći u vezi?

Sarajevo-x.com
Flertovanje može biti mač s dvije oštrice i mada svi znaju koje su negativne strane flertovanja s drugim osobama, Dave Zinczenko je za magazin Man's Health istakao i one pozitivne strane. Otkrijte kako flertovanje s drugim osobama može pomoći vašoj vezi.

Flertovanje vam daje samopouzdanje

Veze često znaju postati dosadne. Istina, sigurne, ali dosadne. Rutina vam je već poznata i unaprijed znate što ćete raditi sljedeće sedmice. Oboje se u vezi počnu osjećati poput staraca koji trebaju određeni stimulans kako bi se počeli osjećati seksi i privlačno. Flertovanje s drugim osobama može poboljšati ovo stanje. Ipak, treba naglasiti da flert ne znači fizičko ili psihičko upuštanje u vezu s drugom osobom već površno zainteresiranje suprotnog spola.

Flertovanjem sebi potvrđujete da vrijedite

Svi žele znati da su voljeni i željeni. Flertovanje vam daje upravo taj površni osjećaj da se neko interesuje za vas. Duge i dosadne veze često otežavaju da se tako osjećate pa vam taj "energetski napitak" u obliku flertovanja može pomoći.

Flertovanje podiže seksualnu energiju

Flertovanje može biti poput predigre za seksualno iskustvo koje ćete doživjeti s partnericom/partnerom, a ne s osobom s kojom flertujete. Neki psiholozi smatraju da je uredu kada maštate o drugim osobama dok god svoju seksualnu energiju "trošite" na partnera/patnericu.

Flertovanje vas podsjeća da pokraj sebe imate osobu koju želite

Poenta u flertovanju je jasna kada shvatite da je osoba koju zaista želite ona s kojom i jeste u vezi. Pogledi, šale i "neka čudna energija" ispunjeni seksualnošću su isprazni kada shvatite da je osoba s kojom flertujete potpuno drugačija od onog što vi zapravo želite. Istina, flertovanje donosi iskušenje - ali ako ste realna, karakterna i ispunjena osoba, ono može donijeti samo dobro za vas i osobu koja je s vama.