"Ne večeras draga"
10

Izgovori koje muškarci koriste da bi izbjegli seks

Klix.ba
Kada nisu raspoloženi za intimnost, muškarci koriste slične izgovore kao i žene. Tako ćete čuti kako je krivo vrijeme ili su prezauzeti gledanjem nogometnih utakmica.

Novo istraživanje otkrilo je kako je 60 posto muškaraca reklo svojim partnericama da su preumorni za seks, dok ih je skoro polovina izjavila kako nisu raspoloženi.

U anketi koja je provedena u Velikoj Britaniji učestvovalo je 2.000 muškaraca te je otkriveno kako sedam posto muškaraca izbjegava seks jer ne mogu postići erekciju.

No, samo 16 posto žena je svjesno da njihovi partneri izbjegavaju seks, jer se suočavaju sa erektivnom disfunkcijom.

Muškarci koriste i izgovore poput: moram izvesti psa, igram kompjutersku igricu, prejeo sam se tokom obroka...

No, stručnjaci upozoravaju da je u suštini glavni razlog njihovog odbijanja seksa problem sa erekcijom.

Skoro svaki peti muškarac koji je učestvovao u istraživanju izjavio je kako misli da nije sposoban doživjeti erekciju odmah nakon što počne seksualna aktivnost te da mu to predstavlja opterećenje.

Jedan od četiri muškarca je rekao kako više uopće nema seksualni život. Ovo su najčešće izjavljivali muškarci stariji od 55 godina.

Blizu 47 posto muškarca izjavilo je da će se obratiti ljekaru kako bi riješilo ovaj problem, a 24 posto da će o tome razgovarati sa svojim partnerom.

Zabrinjavajuću podatak je da 21 posto muškaraca ne bi nikome reklo za ovaj problem, jer se ne osjećaju ugodno.

"Problem postizanja erekcije može imati svaki muškarac u bilo kojoj životnoj dobi, ali to ne mora značiti i kraj intimnosti. To ne bi trebala biti tabu tema, već bi se trebali obratiti ljekarima kako bi se podvrgnuli vrlo efektnim tretmanima koji su danas dostupni", rekao je dr. Tom Brett.