Prirodni afrodizijaci
0

Hrana kojom možete 'začiniti' svoj seksualni život

Sarajevo-x.com
Zaboravite crveni ruž i seksi donje rublje jer svoj seksualni život najbolje možete 'začiniti' hranom. Naime, dijetetičar Tanya Zuckerbrot načinila je listu hrane koja može poboljšati raspoloženje, a samim time narvno i seksualni život ljudi.
  • Banana, mrkva i šparoga su erotski stimulansi upravo zbog svog izgleda. Šparoga sadrži folnu kiselinu zahvaljujući kojoj se podiže razina histamina neophodnog za postizanje orgazma. Također, ova hrana pomaže u pobljšanju raspoloženja.

  • Artičoke se smatraju tako jakim afrodizijakom da je ženama, štaviše, bilo 'zabranjeno' da ih jedu.

  • Tekstura i sočnost manga, jagoda i breskvi je u tolikoj mjeri erotski sugestivna da se ovo voće može koristiti tokom predigre.

  • Avokado se smatra afrodizijakom pogotovo iz razloga što ovo voće raste u paru. Avokado vam može pomoći da začinite svoj ljubavni život, ali i da svoj organizam obogatite zdravim mastima kao što su bjelančevine i kalij.

  • Crveno vino ne samo da je zdravo za srce već je dobro i za romantično raspoloženje. Pomaže pri sprječavanju stvaranja krvnih ugrušaka i smanjuje oštećenje krvnih žila. Također, crveno vino je bogat izvor antioksidanata koji podižu dobar holesterol. Ovo piće podiže apetit tako da je i više nego odgovarajuće ukoliko se odlučite da partneru pripremite romantičnu večeru.

  • Čokolada je neizostavni afrodizijak. Stimulira raspoloženje i oslobađa vas stresa. Čokolada je dobar izvor energije jer obiluje masnoćama i šećerom, a ta energija će vam zasigurno bii potrebna tokom predigre, odnosno seksualnog čina.

  • Čašica pjenušavog pića vam također može pomoći da očuvate svoje zdravlje i poboljšate seksualni život.